pisania na Lewica.pl?
Komu teraz przekaze paleczke cenzora?
A moze, nie daj Boze forum calkowicie juz padnie na ryj i zniknie :(((((((((((
głosowałbym na Piotra Szumlewicza. Szumi do przodu ! ;-)
Ale jak ostatnie konwencje wykazały, które swoim blichtrem i pompą nas powalały, jego rywale mają takie same zamiary.Wynika z tego, że te zamiary to takie same bajki jak te wszystkie konwencje razem wzięte. Wystarczyło popatrzeć na syte i zadowolone z siebie gęby ich uczestników, aby nie mieć wątpliwości, że po wyborach wszytko potoczy się jak dotychczas, czyli byle jak i to bez względu na to, która z tych konwencji w wyborach tych zwycięży. Wszak wszystkie ona padały na pyski przed dojarzami a z nimi przecież dojonym nigdy lepiej nie będzie.
ktoś z redakcji lewica.pl gdzieś kandydował (np. już chyba exredaktor Szymon Martys) startowali ludzie z Młodych Socjalistów (Mateusz Mirys? Bartosz Nowaczyk?) i czy kiedykolwiek spowodowało to news na głównej?
Proszę o odpowiedź.
Dojeni z przyjemnoscia podstawiaja sie dojarzom do dojenia
Referendum niewazne a wiec wszystko po staremu:
"Czy jest Pani/Pan za utrzymaniem dotychczasowego sposobu finansowania partii politycznych z budżetu państwa?".
TAK
"Czy jest Pani/Pan za wprowadzeniem zasady ogólnej rozstrzygania wątpliwości co do wykładni przepisów prawa podatkowego na korzyść podatnika?"
NIE
Co zresztą było oczywiste w momencie jej tworzenia.
Cieszę się ze będzie kandydować, mój głos już ma, będę znajomych tez namawiać aby na niego głosowali.
No pasaran !!!
Szkoda, że nie startuje Pan z Gdańska miałbym, na kogo głosować bo socjalliberalna koleżanka Joanna Senyszyn to nie moje bajki...
Może Pan uzupełni przynajmniej swoje postulaty o postulaty bardziej społeczne.
Na razie program Zjednoczonej Lewicy przypomina za bardzo postulaty Twojego Ruchu...
Jest to jak tu określano na lewica.pl lewica obyczajowa.
Uważam, że program " Szkoły budować księży opodatkować to program mogący pociągnąć za sobą 10 do 15 % wyborców.
"Nie o take Lewicę" moim zdaniem ideowcom z SLD i elektoratowi lewicowemu chodziło i chodzi.
Pozdrawiam
JJC
członek SLD
członek ZNP
Przyjdzie mi w tym roku głosować właśnie z okręgu warszawskiego i nawet kusi mnie, żeby oddać głos na Szumlewicza, ale... z 4. miejsca i tak nie wejdzie, więc byłby to głos tak samo "zmarnowany", jak głos na Razem.
Chociaż szkoda, że tak wyszło ze ZLewem, bo program nawet na pierwszy rzut oka idzie w dobrym kierunku, a i dużo ugrupowań udało się przekonać do współpracy - Zielonych, PPS, a teraz nawet PPP.
A dyskryminacja mężczyzn nie ma znaczenia? Są branże gdzie ona występuje, nie wierzę żeby pan socjolog nie słyszał lub nie czytał o takiej.
Inny członek redakcji lewica.pl Bartosz Nowaczyk kandyduje z listy Razem w Bydgoszczy - z 1. miejsca.
Znam kolegę osobiście B. Nowaczyka jeszcze z czasu współpracy z Młodymi Socjalistami.
Zadam dwa proste pytania:
a) kim obecnie B.Nowaczyk jest tzn. socjalistą, socjalistą utopijnym, socjalliberałem..., komunistą itd. ? (wiem na pewno, że jest jednym z redaktorów lewica.pl)
b) Jaki ma program B. Nowaczyk i na jakie może liczyć poparcie? ( czy ma szansę to ugrupowanie przekroczyć 1%)
Ps. Pamiętam czasy gdy B. Nowaczyk startował chyba na stanowisko prezydenta miast Gdańska.
http://www.lewica.pl/?id=12140&tytul=Nowaczyk-podsumowuje-kampani%EA-samorz%B1dow%B1-w-Gda%F1sku
Mnie tam nie musi obiecywać Bóg wie czego. Wystarczy, że nie da spokoju panoszącej się prawicy w dowolny sposób.
Niniejsza gazetka to już wystarczający powód żeby miał mój głos. Widać, że jest ona solą w oku władzuni co widać po ilości srających na tym forum kundli.
Ciekawe czy tow. Szumlewicz zdradzi swojemu elektoratowi swoje zamilowanie do zamordymu w stosunku do niepoprawnych lewicowo i zamilowanie do bezwzglednej merytorycznej cenzury jaka obowiazuje na Lewica.pl ktorej byl redaktorem?
Bo jakaż to różnica, czy jakieś treści upowszechniają się dlatego, że pozwolił na to władza, czy dlatego, zezwolił na to właściciel środków technicznych, które to umożliwiają? Dla odbiorców tych treści żadna.
"Widać, że jest ona solą w oku władzuni co widać po ilości srających na tym forum kundli."
Jak Ci się popuściło żaden wstyd tam jest ścierka a tam kubełek.
Jak to możliwe, że w wyborach do Senatu w Warszawie nie został wystawiony ani jeden kandydat? Bo że w Krakowie, to jeszcze mogę zrozumieć...
I wlasnie dzieki cenzurze za prl-o wierzylismy ze jestesmy w elicie swiatowych poteg gospodarczych, nasze szkoly naleza do swiatowej czolowki, a Fiat 126p to rodzinny samochod wzorowany na Porsche 911 bo silnik tez z tylu, bezpieczny jak Volvo bo strefa zgniotu jest pomiedzy zderzakiem a silnikiem.
A wierz jekie bylo nadrzedne haslo studentow w Marcu '68?
PRASA KLAMIE
I nie bylo innych srodkow przekazu ktore bez cenzury powiedzialyby jak bylo naprawde
A cenzura na Lewica.pl jest dlatego ze PRAWDA W OCZY (lewicowe) KOLE
NAPRAWDE?
Naprawde musisz sie lapac tak prymitywnie dziecinnych argumentow?
Jestes nalepszym dowodem na sile lewicy
Dopiero teraz zauwazylem ze to "tekst" niejakiego PKB
PRZEPRASZAM
cytuję Ciebie
~~~~~~~~~
A cenzura na Lewica.pl jest dlatego ze PRAWDA W OCZY (lewicowe) KOLE
~~~~~~~~~~~~~
Jeśli cenzura jest jak twierdzisz to po to by prawicowy prosty zagubiony emigrant w USA .
Emigrant gardzący krajem swego pochodzenia, kłamliwie i nienawistnie opisujący Świat nie zatruwał swoim jadem lewicowej przestrzeni.
Przestrzeni lewica.pl którą ktoś czy jakaś grupa stworzyła w przestrzeni wirtualnej.
Moderatorów lewica.pl uważam za miłosiernych wobec Twych miałkich, kłamliwych i prawicowych komentarzy.
Tyś raczej jednym z ideowych braci emigranta z Polski do RPA niejakiego Walusia z Zakopanego.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Walu%C5%9B
bez komentarza.
Jak taki tekst to którego się właśnie odniosłem przechodzi przez moderację? Bo jest po linii.
A na pytanie nie dostanę odpowiedzi. Bo kiedyś lewica.pl to był zespół mniej lub bardziej z uwagami ale którzy fakt swojego kandydowania np. traktowali jako sprawę nie portalu. Dzisiaj po promocjach na głównej konkretnych posiadówek, konferencyjek, publikacji i teraz kandydatur widzimy że nam się zrobił tutaj folwark.
tyle ze nie napewno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jeśli cenzura jest jak twierdzisz to po to by prawicowy prosty zagubiony emigrant w USA .
Emigrant gardzący krajem swego pochodzenia, kłamliwie i nienawistnie opisujący Świat nie zatruwał swoim jadem lewicowej przestrzeni.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nie jestem zagubionym IMMIGRANTEM w USA (emigrantem to bylem Z Polski)
Ciesze sie ze nie musze oddychac tym samym smrodem co ty twierdzac ze to moj ulubiony zapach
Gardze tym co ty adorujesz - prl , komunisci i SSoviecki Sojuz
Nieprawda ze pisze o Swiecie klamliwie i nienawistnie.
PISZE PRAWDE
Prawde ktorej ty nigdy nie poznales, znasz czy moglbys poznac i wlasnie dlatego takie popluczyny po prl-u jak ty nie mogac tego scierpiec atakuja mnie ad personam
Chcesz smiecic dalej???
Jeśli cenzura jest jak twierdzisz to po to (moim zdaniem) by prawicowy prosty zagubiony emigrant w USA, gardzący krajem swego pochodzenia, kłamliwie i nienawistnie opisujący Świat nie zatruwał swoim prawicowym jadem lewicowej przestrzeni.
Jezeli w dalszym ciagu
blablabla bla bla bla bla
Jacek x:
Jeśli ktoś ma 40 lat a pisze nadal tak jak Rebel2, co do treści oraz stylu...
To jest to pisanie Hejtera i Hipstera w jednym oraz językowy analfabetyzm .
Jeśli ktoś ma 40 lat i więcej a pisze nadal tak jak Rebel2, co do treści oraz stylu...
To czy czynność szukania u niego sapiencji nie jest stratą czasu?
Rebel2 Tyś raczej jednym z ideowych braci emigranta z Polski do RPA niejakiego Walusia z Zakopanego.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Walu%C5%9B
bez komentarza.
rebel2 to prawicowy Hipster śmiecący w komentarzach...
a może to Hejter za 0,5 $ za wpis?
Bez komentarza.
Czy naprawde jestem takim maloznaczacym Hipsterem ze musisz mi poswiecac az 3 kolejne wpisy?
Nie mogles tego wszystkiego ( lacznie z powtorzenie zdania ) zamiescic w jednym poscie?
No chyba ze piszesz nastepny bo w swojej zacieklej msciwosci zapominasz jak mi chciales dolozyc.
A czy mozesz zdradzic tajemnice co znaczy twoje "bez komentarza" jezeli za moment kierujesz do mnie kolejny "post"
PS a jezeli chodzi o to ile mi placa, to zdradze ci tajemnice
DOKLADNIE TYLE SAMO CO TOBIE
podpisuję się w pełni...
a gdyby to było możliwe to podpisałbym się dwoma rękoma.
Nowojorskie Westbeth, czyli dom starego hipstera
Na przyjęciu w Westbeth, wspólnocie artystów, nie mówi się o chorobach, lekarstwach, starości i niedołęstwie. Raczej o wystawach, filmach, przedstawieniach. I trochę plotkuje
A.Warzecha Ścierka i kubełek - to jest wam potrzebne do wycierania posoki, którą macie na rękach po zamordowaniu Leppera.
Kto to byl Lepper i kto i za co go zamordowal?
To nie ty z twoimi kolegami go zamordowaliście? Sam się powiesił, biedak.
W takim razie nie boisz sie ze ja z kolegami przyjdziemy do ciebie zeby cie ukarac za zdemaskowanie?
A wiesz ze Elvis i Jonh Lennon w dalszym ciagu sie ukrywaja w rezydencji dziadka Hitlera w Guatemalii?
Do Rebelka2
Strach bać się Rebelka
teksańskiego wróbelka.
Ja już się jego boję...
Jak strasznych braci Rojek.
Pozdrawiam Was
Wy przyjaciele i słonka moje
Zapomnijcie się kochani, przerwijcie komentarze ...
i zaśpiewajcie.
Nasz wspaniały polski poeta i bard K. I. Gałczyński
PIOSENKA O BRACIACH ROJEK
(z Wycieczki do Świdra)
Muzykanci:
Chwile wolne nad „Przekrojem”
ja spędzam w dezabilu,
tam piszą bracia Rojek,
lecz nie wiadomo ilu;
podobno to opoje,
a jeden, mówią, mnich —
a ja się nie boję,
ja się nie boję,
ja się nie boję,
ich.
JA SIĘ NIE BOJĘ BRACI ROJEK,
no bo jak się braci bać?
Ja w drodze im nie stoję,
a dlaczego miałbym stać?
Ten kosz to wszystko moje,
ma dwie koszule w nim.
Ja się nie boję braci Rojek.
RYM. CYM. CYM.
Potworna cały Szczecin
historia poruszyła:
jedna pani miała dzieci,
Ślimakowska Ludmiła.
Niewątpliwie z braćmi Rojek,
bo ten główny zaraz znikł —
a ja się nie boję,
ja się nie boję,
ja się nie boję,
ich.
no bo jak się braci bać?
a dlaczego miałbym stać?
ma dwie koszule w nim.
RYM. CYM. CYM.
Czasem sny nas męczą straszne,
aż człowiek się poci
i krzyczy, i na szafce
przewraca kompocik.
To śnią się bracia Rojek,
co drugi jest jak byk —
a ja się nie boję,
ja się nie boję,
ja się nie boję,
ich.
no bo jak się braci bać?
a dlaczego miałbym stać?
ma dwie koszule w nim.
RYM. CYM. CYM.
Znowu cie bierze?
:))))))
Poprzez wicher i słotę,
Przez bezkresną dal śnieżną,
Poprzez żar i spiekotę,
Przez pustynię bezbrzeżną,
Poprzez kry, poprzez lody,
Przez odwieczne zmarzliny,
Poprzez bagna i wody,
Nieprzebyte gęstwiny,
Poprzez leśne dąbrowy,
Poprzez stepy i knieje,
Poprzez wąskie parowy,
W których nigdy nie dnieje
I gdzie płoszą się sowy,
Gdy złe jęknie, lub strzyga,
A dźwięk słysząc takowy,
Serce w trwodze zastyga
Nie zrażony ciemności,
Który mrozi głusz dzika,
Sam na sam z samotności,
Co do szpiku przenika,
Pełen hartu i woli,
Podpierając sam siebie,
Mając zamiast busoli,
Krzyż Południa na niebie
Pokonując złe żądze,
Wietrząc wrogów w krąg wielu,
Ufny, iż nie zabłądzę
Idąc naprzód, do celu.
Drogi tej nie wytyczyły
Ni głos werbla, ni cytra,
Idę póki sił starczy,
Idę po pół litra...
cytuję***
...
Mając zamiast busoli,
Krzyż Południa na niebie
Pokonując złe żądze,
Wietrząc wrogów w krąg wielu,
Ufny, iż nie zabłądzę
Idąc naprzód, do celu.
Drogi tej nie wytyczyły
Ni głos werbla, ni cytra,
Idę póki sił starczy,
Idę po pół litra...
autor: Rebel2, data nadania: 2015-10-10 02:05:47, suma postów tego autora: 3074
***koniec cytatu
Recenzja fragmentu wiersza z powyższego postu.
Wspaniały tekst zaiście ....
Mój Ty wróbelku teksański... Pozdrowienia dla Rebla2.
Kto Cię tak wspaniale scharakteryzował w Twym fragmencie wiersza nawet ja bym tak nie potrafił...?
Krzyż Południa prowadzi Cię w tym wierszu a Ty go zapewne Reblu2 widzisz idąc przez śniegi i lodowce Antarktydy.
Według patriotów Jankeslandii Antarktyda należy do niej jak cały Świat a wiem, wiem ...nie ma większego patrioty Jankeslandii niż Rebel2 na lewica.pl a także w całej Galaktyce.
Ps.
Krzyż Południa, Crux, Cru, charakterystyczny gwiazdozbiór nieba południowego, niewidoczny z Europy, najjaśniejsze gwiazdy tworzą wizerunek krzyża...
cytat z netu ***
Niezwykły widok przedstawia niebo antarktyczne, gdy zajaśnieją na nim obok siebie, dwa a nawet cztery słońca, księżyce, a nawet całe większe gwiazdozbiory południowego nieba, jak Krzyż Południa czy Obłok Magellana. Niekiedy te ciała niebieskie ukazują się wspaniałymi aureolami, pierścieniami, promieniami o tęczowych barwach. Zjawisko to nosi nazwę halo. Przyczyną jego jest załamywanie się promieni świetlnych pochodzących z tych ciał w górnych warstwach atmosfery na unoszących się tam drobniutkich kryształkach lodu, które działają jak pryzmaty.
http://www.edukacja.edux.pl/p-13176-antarktyda-ladem-niezwyklosci.php
Cienko,
Stac cie na wiecej :))