Byliby juz kilka miesiecy do przodu
Pytasz: po co? By oszukać ludzi. Bo kapitalizm to nieustanne kłamstwa w interesie dojarzy. Jak się okazuje Cipras im służy.
Na szczęście Cipras wziął się za naukę i robi postępy. Szkoda tylko, że za ostatnie miesiące nauki zapłacą Grecy.
I czemu się dziwić. Jak każdy rządzący polityk w każdym kapitalistycznym państwie, człowiek wynajęty przez banki.
Ale Cipas zostal wybrany przez "lud" kolejny raz.
Czyzby Grecy naprawde nie potrafili uczyc sie na wlasnych bledach?
sugerujący że Tsipras powinien być sprzątniety jest blokowany.
Nie napisałem że sugeruje( podżegam) żeby go zdenerwowani ludzie potłukli. Napisałem że powinen być za zdradę narodu podany pod Trybunał Stanu.
Jeśli mu udowodnią to "general punishment" (nie piszę po polsku mam dosyć straszenia prawem) może zapaść.
Ps.
Czy Pan Tsipras planuje przyjazd do Polski bo chcę pokrzyczeć (broń Boże coś robić brutalnego całkiem sympatyczny gość prywatnie pewnie) jak chciałem Poroszence (ale pracowałem niestety). Teraz się zwolnię (nie mogę się zwolnić muszę zapłacić koledze co weźmie dyżur za mnie).
Parafrazując: Pawiem lewicy byłeś i papugą- A jesteś Tsipras służebnicą cudzą (Słowacki Grób Agamemmnona)
Ale na niego nakrzyczeć to obowiązek całej lewicy.
"Na szczęście Cipras wziął się za naukę i robi postępy."
Jeszcze tylko niech NATO wojska sprowadzi do pacyfikacji ludzi.
Co by pomyślał CHE Guevara że sobie jego imieniem mordę wycierasz?
>I po co ta cała grecka szopka? Byliby już kilka miesięcy do przodu.
Możliwe, ale oni byli na krawędzi przepaści i tak duży krok do przodu mógł się źle skończyć :).
Teraz będą się bezpieczniej i wolniej obniżać na linie którą im podał system finansowy.
>Ale Cipras został wybrany przez lud kolejny raz, Czyżby Grecy naprawdę nie potrafili uczyć się na własnych błędach ?
Potrafią, ale ludzie ciągle uczą się na własnych błędach. To proces ciągły.
Mówiąc poważnie, Tsipras wykonał piękne salto do przodu, ale i tak d... z tyłu.
:)
i ja się absolutnie zgadzam, biorąc pod uwagę jego strategię polityczną:
1. nakłamać plebsowi że dostanie wszystko za nic, pieniedzy sie dodrukuje, wszystkie umowy miedzynarodowe można olać
2. po wyborach nic z tego nie jest realnie do spełnienia, ale kto by się tam przejmował- w końcu już po wyborach
3. dalej obiecywać plebsowi gruszki na wierzbie żeby zyskać reelekcję
Istny majstersztyk. Nawet nie musiał sie uciekać do tradycyjnego lewicowego zwalania win na agentów imperializmu
resztkom wyznaffcuff dlaczego czarne jest białe i na abarot :))))
wytłumaczcie z prawicy co z waszych prawicowych idei- drwią.
Najpierw ich osądzicie w waszych sanhedrynach potem my naszych zdrajców- ok?
Bo widzę że paru branów w prawicy podnieca się tu klęskami lewicy i ignoruje własne rozpierduchy.
Coraz cieniej :)
Zaczynasz prosic o litosc?
Skoncz Wasc, wstydu oszczedz
A wyobrazasz sobie co by bylo gdyby moderator was nie ochranial?
JATKI, HAMBURGER :)