Allah Akbar! :))))
mozesz wiedziec o Norwegach
Z tekstu redaktora Szumlewicza nie wynika jednoznacznie, o jaki konkretny Kościół chodzi. Na szczęście, takiej liberalizacji doktryny nie można się spodziewać nawet po papieżu Franciszku, dlatego chodzi zapewne o tzw. Kościół Luterański.
To kościół luterański a nie Katolicki(w Norwegi jest tylko kilka tysięcy Katolików nielicząc napływowych Polaków)A on zawsze był liberalny w kwestiach światopoglądowych.
Norwegia niejest pierwsza bo Szwedzki Kościół luterański już dawno zaakceptował małżeństwa jednopłciowe.
Ciekawe co na to Polscy luteranie a jest ich około 80000 głównie na sląsku Cieszyńskim.
mieszkałem tam prawie dwa lata, hehe...
Jak najbardziej wynika.
Kościół Norwegii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Norwegii
mieszkam tam od 11 lat, jestem czlonkiem Partii Pracy i LO czyli organizacji krajowej zwiazkow zawodowych. Tu urodzily i wychowuja sie moje dzieci mam sporo znajomych wsrod wielu nacji zamieszkujacych ten kraj.
jak prawie mu pojechałeś, hehe :)
proszę o przekazanie pozdrowień norweskim kolegom z organizacji - Abdulowi, Saidowi i Owambo :))))
Breivik wygrał w sądzie z Norwegią, dostanie kolegów, szybsze łącze, nowe edycje gier, a w menu sushi oraz gazpacho
w tym samym czasie służby socjalne zabierają dzieci kochającym rodzicom pod pretekstem "znęcania się"
przez dwa pokolenia opiekuńcze państwo dobrobytu i przymusowy politpop wykastrowały naród norweski, dziś widzimy efekty :)))
rechotac bezmyslnie i drwic potrafisz jak kazdy prostak. Zabraklo jaj czy rozumu zeby sie ogarnac w No? Bo nikt z wlasnej woli stad nie wraca do kraju dresow. Drittsekk
Ani jaj, ani rozumu nie zabrakło. Odsiedział, co miał odsiedzieć i go odesłali. Wiesz - "dwa lata jak dla brata".