Sprawa dotyczy mozliwych lapówek a nie oceny działalnosci antypaństwowej Piniora w okresie PRL. Trzeba patrzec na rece wladzy i oceniac czy jest to prowokacja czy tez nie i prokuratura ma racje co do Piniora. Nikogo powaznego nie obchodzi tzw. legenda S
Zdanie powinno brzmiec "Trzeba patrzec na rece wladzy i oceniac czy jest to prowokacja czy tez nie i czy prokuratura ma racje co do Piniora"
A swoją drogą - faceta oskarżono o korupcję. Bronić go można tylko negując sam fakt korupcji. Sądząc po reakcji jego środowiska - koledzy coś nie są przekonani o niewinności Piniora.
Tłumaczę ciągle, ze człowiek nie jest tym kim był tylko tym kim jest, ale wielu tego nie rozumie. Mam nadzieję, że Józef Pinior jest czysty.
West - nie bronie Piniora. Obecnie Pinior nie jest zadna wladz. Obecnie wladza sa pisowcy. I nalezy im patrzec na rece, ale tez nie bronic Piniora dlatego ze byl w przeszlosci styropianem. Podobnie jak Kwasniewskiego bo byl prezydentem RP. Jestem pewien ,ze Piniora stac na dobrego adwokata. Jak jest niewinny, to PiS strzeli sobie w oba kolana. jest tyle osob biednych ktorzy niesprawiedliwie dostali sie w tryby tzw. sprawiedliwosci czy to za SLD czy styropianow. Wspolczucie pozostawmy dla nich. Dla ludzi bez pieniedzy, ktorych nie stac na bardzo dobrych adwokatów
Za łapówki jakie dostawała "Solidarność" do Zachodu, nikt nie rozlicza, za to dają medale.
śmieszna jest ta kwota "łapówki"bo jest to około 1/3 pensji w jakiejkolwiek spółce Skarbu Państwa. Poza tym jak zwykle 'wielki prokurator " przedstawił brak dowodów i ten brak obciąża P.Piniora jak najbardziej... Nie wiem co jeszcze w,w, musi utopić ( ostatnio był to laptop, a przedtem telefon)aby uzasadnić absolutną konieczność pobudki z pełną obsadą policyjną o 6.00 aby rządowa TV mogła nagrać sensację dnia,bo przy coraz mniejszej oglądalności biednieje i musi zatrudniać "ostatni sort".