Teraz jeszcze brakuje jakichś wegan, paru dendrofili i kobiety z brodą.
Krótko mówiąc "ładnie żarło ale zdechło".
Komentarz w stylu Rebela2 :(
Jeżeli coś nie działa to nie działa i trzeba się zastanowić co jest nie tak, zamiast zmieniać szyldy jak rękawiczki. Zgromadzenie pod jednym dachem jasiów-wędrowniczków nic nie da. Efekt nowości szybko przeminie. Dodawanie jednych zer do drugich i tak da w rezultacie zero.
Odpowiedz Westa godna Rebela2 :)
Wnioskuję, że mieszkając w Polsce brałbyś pod uwagę oddanie głosu na Wiosnę Biedronia? ;-)
A co gdybym nawet mial taka fantazje?
Zabronilbys mi?
Skręcasz w lewo? ;) Musiałbym być prawicowcem, żeby Ci tego zabraniać. To współczesna prawica chce tego typu rzeczy zabraniać, karać i wsadzać do więzienia. Ważne jest wg niej przecież tylko wolność gospodarcza.
Mam nadzieje ze wiesz kto najglosniej krzyczy "lapac zlodzieja"
"Musiałbym być prawicowcem, żeby Ci tego zabraniać. To współczesna prawica chce tego typu rzeczy zabraniać, karać i wsadzać do więzienia."
Przybliz mi ten temat na jakis przykladach
Tylko daruj sobie zakaz aborcji
Poniewaz mieszkam w USA doskonale wiem ze to wlasnie Demokraci/lewica probuje narzucic obywatelom tysiace nakazow, zakazow i ograniczen.
Im chodzi tylko i wylacznie o wladze, i nadal nie moga otrzasnac sie z szoku jakim byla wygrana Trumpa
Ty także nie patrz na politykę wyłącznie z amerykańskiej perpsektywy. Być może w tym wieku osobiście Cię już to nie interesuje, jednak nie sądzę, by kwestia legalności aborcji była zupełnie nieistotnym tematem w USA. Tak, totalitarni (?) Demokraci (podobnie jak Pol Pot) chcieliby np. ograniczenia dostępu do broni palnej, co jest regułą w cywilizowanym świecie, lecz chyba nie mieści się w głowach nawet umiarkowanym Republikanom. Z kolei wielu Republikanów chce np. zakazu małżeństw homoseksualnych czy używania niewinnej w sumie marihuany. Zdecydowana większość Republikanów chciałoby też wybudować na granicy z Meksykiem potężny mur w naiwnej nadziei na zablokowanie 'dzikich hord' z Hondurasu itp. - groźnych jak widać dla USA - krajów. Jakże prowolnościowa jest też od dziesięcioleci ich polityka wobec Kuby, i to nawet kosztem utraty potencjalnych wielomiliardowych zysków przez amerykański biznes. BTW Byłeś kiedykolwiek na sąsiedniej Kubie?
..akurat b.duży udział w wyborze Trampa ma Polonia... Polacy nie tylko na obczyźnie nie są zwolennikami demokracji bo feudalizm jest im bardziej znany więc swojski.
"Ty także nie patrz na politykę wyłącznie z amerykańskiej perpsektywy."
Mieszkajac od kilku dziesiecioleci w USA, bedac obywatelem USA mam patrzyc na polityke z perspektywy Burkina Faso???
"...nie sądzę, by kwestia legalności aborcji była zupełnie nieistotnym tematem w USA."
Nie odrobiles zadania domowego!
Za kare bedziesz musial przeczytac:
https://en.wikipedia.org/wiki/Roe_v._Wade
Aborcja jest w USA legalna od dziesiecioleci
To wlasnie Liberalowie wywolywali psychoze ze Trump przy pomocy swojego sedziego SN Brett Kavanaugh zniesie to prawo.
A protesty dotyczyly kwesti finansowanie tego z pieniedzi publicznych i kwestii czasu dokonywania aborcji
Demokratyczny Gubernator Virginii tak widzi ta sprawe:
https://www.youtube.com/watch?v=SkTopSKo1xs
Tzn Kobieta URODZI dziecko (juz nie zygote jak lubicie okreslac), ogladnie czy jej pasuje , a jezeli nie to do gazu
sadze ze ty bedziesz zwolennikiem tej ustawy
" ograniczenia dostępu do broni palnej, co jest regułą w cywilizowanym świecie,"
A ktory z tzw "cywilizowanych krajow" ma zapisane w Kontytucji prowo do posiadania broni
I nie zapominaj ze bron mysliwska to tez bron palna, a Demokraci tez poluja
http://www.fightthebias.com/Quotes/arms_quotes.htm
Na Kubie nie bylem bo mnie nie ciagnie chociaz nie mialbym z tym problemu:
https://www.cruisecritic.com/ports/area.cfm?area=174
Biznesy amerykanskie tez nie sa sklonne to inwestowania, bo nie wierza kumucha ze znowu cos nie wykreca a oprocz tego nie chca wspierac (podatkammi) komuszego rezimu
W Polsce aborcja w ramach Państwowej Opieki medycznej była legalna i darmowa chyba od 1956 roku (no może o 1-2 lata mogę się mylić)a cała ta pochwała Republikanów kontra Demokraci to dosyć średniowieczne argumenty bo dostęp do broni palnej w Europie bywał masowo dostępny po każdej wojnie.A poza tym to "U NAS" nie bili Murzynów....no! i to jest argument dla Amerykanina.Wyłącznie...
...akurat b.duży udział w wyborze Trampa ma Polonia...
Osobiscie nie wiedzialem o tym , ale jezeli TY tak twierdzisz to MUSI byc to prawda. Nalezy sie wiec cieszyc ze i w przypadku tych wyborow Polonia (Amerykanie) stanela na wysokosci zadania spelniajac swoj obywatelski obowiazek.
Wygrana PIS, Dudy a teraz Trumpa to naprawde imponujace jak na tak mala grupe
A jezeli chodzi o "bicie murzynow" to zapewne slyszalas ze w Chicago aktor, czarny gej zostal pobily przez zwolennikow Trumpa.
Tylko okazalo sie ze byl bardzo slabym aktorem, i jeszcze slabszym rezyserem, a "pobity" zostal przez dwoch czarnych kumpli ktory zaplacil za ten cyrk
Powoli WASZE powiedzenie "a u was bija murzynow" zaczyna miec inna wymowe
to pod adresem republikanów. o tych polonijnych wyborach wiem od rodziny i znajomych którzy gremialnie i bardzo wystawnie świętowali zwycięstwo Trampa czyli własny wybór, co mnie bardzo zdziwiło bo myślałam że nowe pokolenie ma już bardziej demokratyczne spojrzenie..
Od kilku lat, będąc raczej lewicowym sympatykiem, obserwuję całkowite oderwanie lewicy od potencjalnej bazy. Tak naprawdę robotnicy w Polsce są bliżej tzw. prawicy, są klerykalni wręcz zabobonni, ksenofobiczni, i konserwatywni. Pracuję wśród robotników w wielu zakładach i na tym niewielkim polu obserwacje są jednoznaczne: lewica to komuchy, walczą z kościołem popierają homo i Rosję, Niemców i oczywiście syjon. Należałoby się zastanowić nad celowoscią zabiegania o ten elektorat,bo obecnie pewna jest tylko porażka.