Jerzy Szygiel: Prawdziwy Polak Adolf Hitler

[2010-03-12 08:54:55]

Oj, zrobiło się na chwilę głośno o Polsce, z powodu mega-plakatu z Adolfem Hitlerem w roli głównej. Z wizji autorów wynika, że Hitler byłby znakomitym szefem państwa polskiego, gdyż w swoim kraju, zgodnie z ideami kościoła i nacjonalizmu, surowo zakazywał aborcji, natomiast pozwalał na nią w krajach, które miał w nosie. Jako prawdziwy patriota dbał przede wszystkim o swoje i to mu się chwali.

Polska, ledwo odzyskawszy niezależność, wprowadziła idee Hitlera w życie surowo zakazując aborcji, tak, że oficjalnie jest ich koło dwustu rocznie, a nieoficjalnie ponad 200 tysięcy, czyli mniej więcej tak, jak ongiś w szczęśliwym kraju prawdziwego wodza. "Hitler zrobił sporo dobrego w Polsce" – każdy prawdziwy Polak chętnie to przyzna w głębi duszy. Plakat na jego cześć właściwie nikogo nie zdziwił.

Wzorowy anty-aborcjonista Adolf Hitler prowadził też wzorowo słuszne wojny, zupełnie jak my. Jego rodacy mieli bzykać do upadłego, by dostarczać chwały narodowi i mięsa armatom - trzeba powiedzieć, że w tym war and love był romantyczny rozmach, zapowiedź malowniczej klęski, coś, co my, romantycy, bardzo lubimy. Hitler jest bliski naszemu sercu.

Widzimy, że słuszny plakat ma najlepsze intencje i jest logiczny. Wielki wizerunek Adolfa Hitlera powinien zostać rozpropagowany na wszystkich naszych ulicach, a obywatele będą bić brawo. Kościół powinien dołożyć swoje logo do plakatu - motyw krzyża przypomni, że Bóg z nami. Jakiś przechodzień pewnie się przeżegna, może się pomodli.

Może być też tak, że jacyś nieprzyzwoici ludzie źle odczytają plakat wzorowych anty-aborcjonistów. Ech, prawdziwy wódz Polaków wiedziałby co z takimi zrobić, w takich sprawach nie należy przecież żartować...

Jerzy Szygiel

Tekst ukazał się na blogu autora (blog.wirtualnemedia.pl/index.php?/authors/54-Jerzy-Szygiel).

Zapraszam
LeftRadio - Lewicowe radio

19 kwietnia:

1539 - Na Małym Rynku w Krakowie została spalona na stosie pod zarzutem apostazji 79-letnia Katarzyna Weiglowa.

1882 - W Downe zmarł Karol Darwin, angielski biolog, twórca teorii ewolucji.

1937 - W Meksyku katoliccy powstańcy Cristero napadli, a następnie oblali benzyną i podpalili pociąg mający przewozić pieniądze, w wyniku czego zginęło 51 osób.

1943 - Wybuchło powstanie w getcie warszawskim.

1960 - Powstała najważniejsza namibijska organizacja narodowowyzwoleńcza, lewicowa SWAPO.

1961 - Klęską zakończyła się inwazja uzbrojonych i wspieranych przez CIA sił emigrantów kubańskich w Zatoce Świń.

1993 - W Soweto odbył się pogrzeb zamordowanego lidera Komunistycznej Partii RPA Chrisa Haniego.

1995 - W Oklahoma City w USA miał miejsce zamach bombowy zorganizowany przez prawicowych ekstremistów. Zginęło 168 osób, ponad 680 zostało rannych.

2011 - Fidel Castro zrezygnował z funkcji pierwszego sekretarza Komunistycznej Partii Kuby na rzecz swego brata prezydenta Raúla Castro.

2013 - Nicolás Maduro został zaprzysiężony na urząd prezydenta Wenezueli.