Poseł Gruszka ma być obsłużony poza kolejnością

[2005-06-12 23:04:27]

Andrzej Aumiller (UP) zwróci się do Marszałka Sejmu z prośbą o pomoc w sprawie umożliwienia rehabilitacji posła Józefa Gruszki (PSL) poza kolejką do specjalisty, która w tej chwili liczy 600 osób.

Wniosek taki złożył członek "Komisji Orlenu" z ramienia Platformy Obywatelskiej, poseł Konstanty Miodowicz.
Panie Prokuratorze Generalny! Proszę sprawdzić czy w tym przypadku nie zachodzi przestępstwo podżegania do popełnienia przestępstwa "przekroczenia uprawnień"
przez Marszałka Sejmu, gdyż nie jest on zwierzchnikiem publicznej służby zdrowia. Osądowi moralnemu należy poddać natomiast stawianie się posłów ponad innych chorych, którzy zgodnie ze słowami Konstantego Miodowicza nie zasługują na traktowanie na równi z posłami. Dlaczego więc ta sama Platforma Obywatelska uważa za naganne np. załatwienie ustawy znajomemu posła - przecież jest on ważniejszy niż ktoś zupełnie obcy posłowi?

Łukasz Foltyn

Militaryzacja w Europie
Wrocław, ul. Kołłątaja 31
23 lutego (sobota), godz. 16.00-19.30
Zapraszam

18 lutego:

1879 - Urodził się Konstanty Krzeczkowski, polski działacz socjalistyczny.

1883 - Urodził się Nikos Kazantzakis, grecki powieściopisarz, poeta, dramaturg, tłumacz i myśliciel o lewicowych poglądach; najczęściej tłumaczony grecki autor.

1931 - Urodziła się Toni Morrison, afroamerykańska powieściopisarka i eseistka, laureatka Nagrody Nobla (1993), feministka.

1932 - Początek strajku górników Zagłębia Dąbrowskiego i Chrzanowskiego, w starciach z policją zginęło 4 robotników.

1946 - W Warszawie rozpoczęła działalność Centralna Szkoła Partyjna PPS.

1993 - Na Górnym Śląsku odbył się 24-godzinny strajk ostrzegawczy przeciwko planowi zlikwidowania możliwości wspólnego opatkowania się małżonków.