Nowy numer "Tygodnika Faktycznie"

[2017-02-17 21:01:16]

W siódmym tegorocznym numerze „Tygodnika Faktycznie” tym razem dwa bloki materiałów z gatunku sensacyjnych. Mamy drugą część tekstu z cyklu „Piękni chłopcy prawicy” o skomplikowanym życiu prywatnym polskich elit konserwatywnych oraz materiał o zatrzymaniu w związku z zarzutami kryminalnymi po. redaktora naczelnego jednej z gazet lewicowych. Obydwa materiały są efektem pracy dziennikarzy śledczych redakcji.

W numerze Piotr Szumlewicz pisze o polskim rynku pracy, który wytwarza stres u wielu pracowników. O partii lewicowej budowanej naprawdę od dołu i zajmującej się sprawami zwykłych ludzi pisze Piotr Ikonowicz. W tygodniku przeczytamy także o psuciu edukacji przez PiS oraz analiza przejmowania przez tę formację TVP.

W dziale międzynarodowym tekst o skandalach pedofilskich w australijskim Kościele katolickim. W niektórych zgromadzeniach oskarżenia o molestowanie lub gwałty na nieletnich dotyczą nawet pod 20% składu osobowego niektórych zakonów męskich.

W dziale światopoglądowo-historycznym między innymi o zawodnych naocznych świadkach jako fundamencie religijnego dogmatu, o religii Słowian oraz o tzw. ojcu Kościoła Atanazym, „świętym” o wyjątkowo podłym charakterze.

Z ciekawostek – niecodziennie wspomnienie o Michalinie Wisłockiej publikuje na łamach Tygodnika jego stały felietonista i były szef słynnej lekarki, prof. Andrzej Jaczewski.

Piotr Szumlewicz

Polska mniejszych miast
Zawiercie, Księgarnia Edukacyjna Szkółka Językowa w Zawierciu Sądowa 10
28 maja (poniedziałek), godz. 18.00-20.00
Zapraszam
LeftRadio - Lewicowe radio
Szukam" Metody interpretacji historii Argentyny" N.Morano

26 maja:

1911 - Powstanie Brytyjskiej Partii Socjalistycznej.

1918 - Powstała Demokratyczna Republika Gruzji, rządzona przez mienszewików.

1980 - Brytyjska interwencja zbrojna na zbuntowanej wyspie Tanna w archipelagu Nowe Hebrydy (obecnie Vanuatu).

2010 - Kamla Persad-Bissessar z centrolewicowej partii UNC została pierwszą kobietą-premierem Trynidadu i Tobago.