Ruszyło Halo.Radio

[2019-10-01 23:18:17]

1 października ruszyło nowe internetowe medium – Halo.Radio. Ma to być połączenie radia internetowego z transmisją video live programów na Facebooku, YouTube i za pośrednictwem strony internetowej oraz aplikacji już teraz dostępnej na androida i iOS. Z każdej audycji dostępne będą podcasty dla tych, którzy nie mogli wysłuchać jej na żywo. Widzowie i słuchacze będą mogli brać w nich udział, zadając pytania za pośrednictwem mediów społecznościowych, a także poprzez dwie linie telefoniczne łączące ich ze studiem Halo.Radia. Prowadzący mają też rozmawiać z gośćmi oraz na bieżąco odnosić się do tematów proponowanych także przez internautów.

Hasłem medium jest „Halo.Radio. Medium Obywatelskie – pierwsze radio do gadania”. Gospodarze programów mają zapewnioną pełną dowolność w doborze gości, przy czym nie zamierzają zapraszać do Halo.Radia mainstreamowych polityków. Środki na nowe medium pochodzą z publicznie prowadzonej zbiórki na platformie patronite.pl. Głównym pomysłodawcą i twórcą projektu jest Kuba Wątły.

Swoje audycje w Halo.Radio będą mieć między innymi Magdalena Żakowska, Roman Kurkiewicz, Karolina Rogaska, Renata Gluza, Wojciech Krzyżaniak, Tomasz Piątek, Wiktor Bater, Agnieszka Żądło, Natalia Wilk-Sobczak, Maciej Wiśniowski, Marcin Celiński, Jan Śpiewak, Przemysław Witkowski, Tomasz Raczek i Piotr Szumlewicz.

Na początku, Halo.Radio będzie codziennie nadawać 11 godzin programu na żywo: od 7.00 rano do 10.00 z przerwą między 10.00 a 15.00, podczas której będą emitowane powtórki najciekawszych programów z poprzedniego dnia. Od 21.00 do 23.00 dziennikarze oddadzą głos słuchaczom. To pasmo poprowadzą m.in. Tomasz Kowalczuk, Konrad Szołajski i Radosław Masłowski.

Piotr Szumlewicz

Dość wysiedleń i czystek etnicznych! Dość terroryzowania Palestyńczyków!
Warszawa, Ambasada Izraela, ul. Krzywickiego 24
15 maja (sobota), godz. 13.00
KRWAWE ATAKI IZRAELA I BUNT PALESTYŃCZYKÓW –– „POLSKI ŁAD” PIS-U – POZ
Zoom
19 maja (środa), godz. 18.30

18 maja:

1872 - Urodził się Bertrand Russel, angielski filozof i działacz społeczny.

1895 - Urodził się Augusto Sandino, nikaraguański przywódca partyzancki.

1910 - W Grodnie zmarła Eliza Orzeszkowa, polska pisarka epoki pozytywizmu.

1931 - Jednodniowy strajk 35 tysięcy górników z Zagłębia Dąbrowskiego zwiazany z zapowiedzią obniżki płac o 15 proc., w wyniku strajku obniżkę cofnięto.

1974 - Ukończono budowę najwyższego w świecie masztu radiowego w Gąbinie.

1980 - W południowokoreańskim Kwangju doszło do masakry studentów protestujących przeciwko dyktaturze generała Chun Doo-hwana.

1990 - Francuski TGV Atlantique ustanowił rekord prędkości pociągu pasażerskiego: 515,3 km/h.

1995 - W Nikaragui powstała lewicowa partia polityczna Movimiento Renovador Sandinista (MRS).

2006 - Parlament Nepalu proklamował laickość kraju.