Bo to Polska właśnie...
2015-01-15 15:00:03
Od początku roku 2015 elity PO serwują nam jakby Niekończącą się opowieść...jakby PO stała się mega wytwórnią filmową.

Główni aktorzy, czyli elity PO próbują grać w kilku filmach na raz. Niestety nie jest to kino jak i aktorzy z wysokiej Oskarowej półki. Są to też filmy o charakterze dramatów opierających się o fatalne scenariusze.
Elity PO bez zgody nas, czyli obywateli obsadzają w tych filmach w rolach statystów zwykłych Polaków, którym nie jest łatwo żyć w tym kraju często wiążąc ledwo koniec z końcem.

Wśród filmów tej wytwórni na razie wyróżnić można kilka tematów.

Są to: zagrożone podstawy egzystencji w RP niepełnosprawnych i ich opiekunów, dostęp do publicznej i powszechnej służby zdrowia - styczniowa blokada tego dostępu, tak zwana restrukturyzacja górnictwa węgła ( a w domyśle być może całego przemysłu wydobywczego) – propozycja zamknięcia 4 kopalni i na razie mało widoczne, ale dziejące się próby prywatyzacji publicznej edukacji

( w Gdańsku sprywatyzowano wszystkie przedszkola i rozpoczęto tylnymi drzwiami prywatyzację szkół podstawowych – szkoła w Gdańsku - Kokoszkach
z prywatną fundacją, jako operatorem.Wybranie prywatnej fundacji jako operatora zawiesza działanie ustawy Karta Nauczyciela wobec nauczycieli w tej szkole zatrudnianych).

Uważam, że elity PO jak i cała PO powinny ponieść za swoje działania polityczną cenę w najbliższych wyborach parlamentarnych.
Powinni Oni ponieść cenę za tworzenie fałszywego obrazu PO jako partii działającej pro publico bono (łac. działającej dla dobra publicznego – czyli dla dobra wszystkich obywateli) oraz za tworzenie warunków do gospodarczo - społecznej zawieruchy w Polsce.

Dość pogłębiania biedy i wykluczania w tym kraju, w naszym kraju.
Od nas Polacy wiele zależy.
Należy politykom PO powiedzieć NIE idąc masowo do wyborów.

No pasaran

Jacek Józef Cygański
JJC

Ps.
16.01.2015
Tzw. Specustawa Górnicza przegłosowana...
Za uchwaleniem nowelizacji głosowało w nocy z czwartku na piątek 240 posłów, przeciwko było 208, wstrzymało się 2 a nie głosowało 9.

Wygrały nie racjonalne oraz szkodzące Polsce a więc Polakom pomysły polityczno-gospodarcze.

Zostały też odrzucone wszystkie poprawki do ustawy które złożył klub poselski SLD.

poprzedninastępny komentarze