Start na lewica.pl
2011-05-31 22:45:43
Witam serdecznie wszystkich czytelników portalu lewica.pl. Jednocześnie bardzo dziękuję za zaufanie, którym obdarzyła mnie redakcja portalu. Siłą rzeczy będę pisał o sprawach związanych z działalnością formacji lewicowych w Polsce, również z krytycznego punktu widzenia.
Chciałbym się również skupić na sprawach samorządowych Warszawy, a w tym temacie dzieje się niestety bardzo dużo. Napisałem niestety, bo przecież Platformerska Rada Miasta zatwierdziła plan podwyżek cen biletów miejskich i cen wody. A Ratusz zapowiada, że to nie koniec podwyżek.
Ja ze swojej strony jestem bardzo zaangażowany w projekt referendum przeciwko ekipie HGW, a więc planowaną prywatyzację SPECu. W Warszawie trwa zbieranie podpisów pod referendum ws. sprzedaży tejże spółki. Ciężko znaleźć logiczne argumenty, ale Ratusz tradycyjnie jest głuchy na apele strony przeciwnej.
To tytułem wstępu. Kolejne wpisy będą już obszerniejsze i mam nadzieję, że znajdą sporą rzeszę czytelników.

pozdrawiam