Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Komentowany tekst

Palikot- kandydat na homofoba roku 2009

gdyby

jaroslaw kaczynski mial poczucie humoru to wlasnie tak powinien zareagowac.
Kiedys ktos mi opowiadal ze jakas mieszczka z oburzeniem zapytala grotowskiego czy oni tam za kulisami nie uprawiaja jakichs grzesznych czynnosci, a on odpowiedzial ze to co pani mysli to nic i tu zaczal wyliczac rozne ....filie.
Ale kaczynski nie ma poczucia humoru, wiec pewno bedzie to dusic w sobie az w koncu wyskoczy z jakas dziewczynka i gestapo.

autor: kontras, data nadania: 2009-01-12 21:40:55, suma postów tego autora: 1774

pan Palikot

mógłby się bronić tym, że demaskuje nie homoseksualizm, ale obłudę, gdyż nic szkodzi nikomu żadna orientacja, ale to, że się okłamuje ludzi. Tak jak było z Jane Fondą, która zrobiła kasę na propagowaniu jakichś wygibasów odchudzających, gwarantując biednym kobietom, że gdy przeczytają jej książki, zakupią kasety VHS i poddadzą się tym torturom to, podobnie jak ona zwycięsko wyjdą z walki z upływającym czasem, podczas gdy ona swą urodę zawdzięczała odsysaniu, usunięciu żeber i innym manipulacjom chirurgicznym. I nie ma tu znaczenia,że te tortury wyszły jej fankom na zdrowie, faktem jest to, że zostały oszukane.
Jednak całość wystąpień Palikota jest oślizła, prymitywna, prymitywizująca, chamska i pozbawiona jakiegokolwiek usprawiedliwienia poza tym,że służy odwróceniu uwagi od rzeczy ważnych i poważnych. Ale każdy monarcha, nawet Tusk, ma Stańczyka na swoją miarę.

autor: altstettiner, data nadania: 2009-01-12 22:23:21, suma postów tego autora: 1511

kontras,

myślisz, że homofobia, uważanie homoseksualizmu za coś ośmieszającego i dyskfalifikującego dla polityka, to sprawa z której należy co najwyżej żartować? Tylko że tu nie tylko o homoseksualizm chodzi, ale szerzej o tolerancję dla "inności", inności od "jedynie słusznego modelu Polaka".

Dzisiaj obśmiewają kogoś, kogo uważają lub choćby posądzają o homoseksualizm, a jutro będą to samo robić z socjalistami (już robią- mają nas za niespełna rozumu...).

autor: Luke, data nadania: 2009-01-12 22:29:25, suma postów tego autora: 1782

Upuszczenie odrobiny powietrza z nadmuchanego ponad miarę balona pn. "Jarosław Kaczyński"

nikomu nie zaszkodzi. Kaczyńskiemu też zresztą. Śmiech to zdrowie.
Palikot to oczywiście pajac, czasem cham, ale lepsze żarty nie najwyższych lotów niż chamstwo na smutno w wykonaniu Kaczyńskich czy Ziobrów.

autor: west, data nadania: 2009-01-12 23:09:13, suma postów tego autora: 6710

Luke

Pewnie. Dzisiaj homofobiczny kawal, a jutro, kto wie? Moze beda budowac obozy koncentracyjne dla homoseksualistow? Lepiej zdusic to w zaradko, najlepiej przy pomocy prokuratury.

autor: wojtas, data nadania: 2009-01-13 17:09:30, suma postów tego autora: 4863

luke

nie zartowac z homoseksualizmu, ale z palikota, ktory uzywa takich argumentow zeby zdenerwowac kaczynskiego. To jasne ze zaden z nich nie bierze tego o czym Ty piszesz powaznie, a ja nie pisze o tym jak powinien zareagowac jakis kaczynski wymarzony ale ten rzeczywisty zeby wytracic bron z reki palikotowi, ktoremu jak sie z pewnoscia domyslasz los innych itp. tez specjalnie na sercu nie lezy, a zdenerwowanie kaczynskiego jak najbardziej.

autor: kontras, data nadania: 2009-01-13 19:29:55, suma postów tego autora: 1774

Dla mnie to homofobia!

Według mnie to racja, że Palikot takim zagraniem wykazuje homofobię. Co więcej, przypomina trochę Tymińskiego z jego czarna teczka, w której miały się kryć jakieś straszności. Dla mnie wywołuje to jak najgorsze skojarzenia.

autor: Miła Iwonka, data nadania: 2009-01-14 08:47:11, suma postów tego autora: 291