Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Komentowany tekst

Faszyzm is back. Co robić?

jaki chaotyczny?

czasem pod wpływem emocji można zanleźć paralele, które nie nasuwają się przy trzeźwym oglądzie.
racjoinalne podejście jest przereklamowane. wybicie z równego i beznamiętnego toku myślenia o wiele szybciej doprowadza do ciekawych odkryć (vide anarchizm epistemologiczny thomasa s. kuhna i paula k. feyerabenda).

autor: deadbastard, data nadania: 2012-11-11 23:44:17, suma postów tego autora: 500

Żeby skutecznie walczyć z faszyzmem trzeba zdobyć

przyczółki !!!!

A to już mamy za sobą:

Tow. Pacewicz okopał się w burżuazyjnej naleśnikarni gdzie zgodnie z najlepszymi zasadami kamuflażu wtopił się w jędzach tam burżujów.

Tow. Bakalarczyk zajął strategiczną pozycję w kawiarni na pl. Zbawiciela gdzie przyczaił się za gorącą herbatką.

Węzłowe punkty w centrach miast mamy już opanowane !!!

A są jeszcze (niestety zamknięte kiedy są najbardziej lewicy potrzebne) GreanWaye i Starbaksy !!!!!

Wiosna będzie Nasza !!!

Nie będzie żadnej kawiarni i żadnego baru sushi w którym nie będzie Naszych Towarzyszy.

Zwyciężymy.

Pod warunkiem, że nie wystygnie Nam naleśnik i herbata !!!

autor: Cud2, data nadania: 2012-11-12 10:31:40, suma postów tego autora: 3207

Masz racje, lewica ma przejebane.

Jak może być inaczej jeżeli odnosicie się do ludzi z taką pogardą za sam fakt jedzenia w tej a nie innej knajpie. Nic nie wiecie o ludziach, których widzicie a już ich oceniacie i przypisujecie do jakiejś grupy. Szufladkujecie. A później się dziwicie, że ludzie was nie popierają.

autor: samson_miodek, data nadania: 2012-11-13 11:58:21, suma postów tego autora: 288

-> samson

Bo to przeważnie prawda. Ludzie, którzy wyznają pewne wartości nie jeżdżą pewnymi markami samochodów po miescie bo to nieekologiczne i przeważnie w warunkach europejskich dużych miast niekomfortowe, nie kupują rzeczy których głównym składnikiem ceny jest logo&marketing, takie cechy osobowości (burżujskie) są połączone.

NIe ma ekologów jeżdżących SUVami po mieście, ani kupujących futra od projektantów. I w drugą stronę też tak to działa: jeśli do poruszania się po mieście ktoś używa terenówki, ma ubrania ze skóry tylko dla ich wyglądu - bo nie są ani praktyczne ani użyteczne, identyfikuje się z poglądami ogólnie uosabianymi przez Uwarzam Rze i pali papierosy to w każdym innym aspekcie życia jest takim samym przykrym egoistą którego znosić można tylko pod przymusem.

Otoczenie takiego człowieka składa się z osób jemu podobnych (którzy niby się przyjaźnią, ale w gruncie rzeczy uważają go za tańszego od siebie dupka) lub normalnych, którzy po prostu widzą go jakim jest: męczącym dupkiem.

autor: magenta, data nadania: 2012-12-03 18:14:50, suma postów tego autora: 102

co do tekstu -

nie wiem czy naleśnikarnia faktycznie jest pełna dupków czy normalnych ludzi, ale ceny (croissant - 7 PLN, capuccino - 9) raczej nie z tych najtańszych. Restauracja snobuje się na "prawdziwy Paryż" - moim zdaniem ironia Autora uprawniona.

autor: magenta, data nadania: 2012-12-03 18:21:31, suma postów tego autora: 102