Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

RACJA PL: Ocena z religii przed sąd

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Skierowac najlepiej sprawe do Strazburga i koniec.

To ewidentnie lamanie praw czlowieka w Polsce. Kaczynski zas jako prezydent powinien stanac przed Trybunalem Stanu za lamanie konstytucji.

autor: zygmunt, data nadania: 2007-05-18 09:06:30, suma postów tego autora: 364

A ja troche nie rozumiem,

o co nagle ten cyrk? Ocena z religii / etyki jest uwzgledniana na swiadectwie odkad religia wkroczyla do szkol. I jakos wczesniej nikt tak glosno nie protestowal.
A tak swoja droga, to mam troche wrazenie, ze prawica sciagnela pomysl wliczania oceny z religii do sredniej od Olejniczaka, ktory niemerytorycznie sie przeciwko niemu burzyl w kampanii wyborzcej A.D. 2005 ;)))

autor: ve-lo, data nadania: 2007-05-18 13:40:32, suma postów tego autora: 63

Minister katecheta w kaczym rządzie

Prezydent,który pozwala na łamanie praw człowieka w swoim Kraju,winien być traktowany persona non grata,w krajach demokratycznych.

autor: stanislaw1, data nadania: 2007-05-18 15:59:35, suma postów tego autora: 220

Brak podstaw

prawnych do umieszczania oceny z religii - nie mylić z religioznawstwem - gdyż prowadziło by to do dyskryminacji osób z takim świadectwem i działało by to w dwóch kierunkach, w zależności od tego kto by miał poodejmować decyzje na jego podstawie tj - wierzący lub nie, jakiego wyznania, czy jest tolerancyjny czy nie. Następny problem to katecheci innych wyznań- przede wszystkim nie chrześcijańskich - z kont nabór i czy w szkołach pod wodzą Giertycha nie byli by dyskryminowani. Dla mnie osobiście dziwne jest wystawianie oceny z mojej wiary - wierzę lub nie i to jest moja sprawa a katecheta ma pogłębiać moją wiedzę o moim wyznaniu i to jemu winna być wystawiona ocena czy nauczał mnie dobrze czy nie. Nieporozumieniem jest też płacenie kapłanom za krzewienie wiary do czego są zobowiązani w związku ze swoim powołaniem (Pan Jezus nie pobierał wynagrodzenia za swoje nauki) co innego cywilny katecheta ale jemu powinien płacić kościół ze składek wiernych.

autor: myślę że +, data nadania: 2007-05-18 17:04:01, suma postów tego autora: 101

Dziwne ?!???

I tylko aż dziw człowieka bierze , że pseudo ultraliberałki z UW i SLD (dzisiejsze LID)nie zauważyli tego faktu, gdy sami byli przy korycie (prz władzy).
Warto też pamiętać, że ten skandal jakim jest religia w szkołach , to właśnie ich dzielo!!!

Ale coż od kiedy się nawrócił ich wodzuś AL Kwapone (i to wraz z piękną Joluśką!), oddąd nie ma co liczyć w POLSZY na socjalizm, liberalizm, czy też najzwyklejszą demokracje.
Gdyż ich włazidupstwo jest tak bardzo nowocześne i wszechstronne, że aż krańcowo totalnie !!!

Ale nie jeden już powiedział starą prawdę.
Ryba zawsze psuje sie od głowy!!!!
A to własnie jest taka głowa.

TFU!!!!

autor: dzeus, data nadania: 2007-05-18 07:40:07, suma postów tego autora: 1046

To prawda

że ryba cuchnie od głowy, ale należy pamiętać, że rybę skrobie się od ogona.
Ale do rzeczy, nie rozumiem poco tyle wulgaryzmu i niczym nie uzasadnionej nienawiści? Myślę, że wiele dobrych spraw w sprawie uregulowania stosunków państwo - kościół zostało zupełnie dobrze ustawione i gdyby nie dominująca działalność dyrektora Rydzyka i jego wpływu na działalność PiS można by było dalej normalizować. Należy też pamiętać, że układy między BYŁYMI (wszystkimi)prezydentami i rządami a Rzymem były więcej jak poprawne a to było potrzebne do pozytywnego wizerunku Polski w europie i na świecie. Tak, że więcej realizmu w wypowiedziach a mniej fobii.

autor: myślę że +, data nadania: 2007-05-19 09:41:09, suma postów tego autora: 101

Dodaj komentarz