Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Stanisławski: Kacza dialektyka

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

WY WSZYSCY SOCJALIŚCI

KORZYSTACIE Z TEGO NIBY ,,DZIKIEGO''KAPITALIZMU.OTÓŻ W POLSCE KAPITALIZMU JEST JAK NA LEKARSTWO.TO DZIĘKI SOCJALISTOM WSZELKIEJ MAŚCI JEST TAK DUŻE BEZROBOCIE-BALCEROWICZ,MUMIA WOLNOŚCI,SLD,PiSuar.WY SIĘ OD NICH NIE RÓŻNICIE-BYLE DO KORYTA SIĘ NAPCHAĆ I ŻYĆ Z PIENIĘDZY PODATNIKA-JA NA SZCZĘŚCIE JESTEM W SZAREJ STREFIE I NIE INTERESUJĄ MNIE CI ZŁODZIEJE.PODATKÓW NIE BĘDĘ PŁACIŁ,DOPÓKI NIE BĘDĄ TAK NISKIE JAK W PAŃSTWIE DOBROBYTU,CZYLI W USA.ALE WY WOLICIE,ŻEBY BIEDA I BEZROBOCIE BYŁO-BO CO BY BYŁO Z LEWICĄ? TYLKO UPR MOŻE RZĄDZIĆ UCZCIWIE I BEZ ZŁODZIEJSTWA.GŁOSUJCIE NA UPR!!!PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ WYGRA WYBORY.

autor: anty prl, data nadania: 2007-05-24 23:11:04, suma postów tego autora: 3

Czy SLD,

na którego pochodach 1-majowych rej wodzi autor, nie był przypadkiem za urynkowieniem służby zdrowia?

autor: ABCD, data nadania: 2007-05-24 23:19:29, suma postów tego autora: 20871

nigdy nie byłem i nie będę na 1 maja

bo w tym czasie pracuję w przeciwieństwie do socjalistów i komunistów

autor: anty prl, data nadania: 2007-05-24 23:55:38, suma postów tego autora: 3

A ty, szary kapitalisto,

jedź sobie do tego usraju skoro tam tak dobrze.Nie po to Demoniczne Kaczki Zagłady Społecznej odzyskują kolejne instytucje, żeby Szarej Hołocie dobrze robić.

autor: minorka, data nadania: 2007-05-25 15:11:19, suma postów tego autora: 108

anty

Nie potrafię dociec, jaki związek ma wypowiedź "anty prl" z komentowanym artykułem. Może ktoś by mi pomógł?

Do "anty prla" dwa pytania - łatwe, bo upał przeszkadza w myśleniu:
1. Lepiej się wzorować na super wolnorynkowym kapitalistycznym Hondurasie, czy na szarej socjalistycznej Finlandii?
2. Czy dobrobytowi USA przypadkiem nie pomaga deficyt handlowy wynoszący ok 3mld USD. Dziennie!

A z tą szarą strefą i niepłaceniem podatków radziłbym uważać. W demokratycznym państwie (także w USA) można za to wylądować w kryminale. Prędzej niż za przynależność do partii komunistycznej.

autor: Andrzej_B, data nadania: 2007-05-25 17:59:50, suma postów tego autora: 145

Do Andrzej_B

Porównaj sobie lepiej cwaniaczku super socjalistyczną Wenezuelę z zapyzialą, wolnorynkową Szwajcarią. Chyba jak robiłeś niedzielne zakupy w hipermarkecie to Ci puszka z groszkiem spadła z najwyższej półki na głowę. Oczywiście zaraz mi powiesz, że Szwajcarią jest państwem socjalistycznym, a Wenezuela pod rządami Chaveza to raj na ziemi. Doceniam tę oryginalną optykę i świeżość umysłu.
A teraz pytanie za sto punktów: wymień mi taki duży, fiński koncern produkujący telefony komórkowe, który jest wg Ciebie kwintesencją socjalistycznej gospodarki planowej. Dla ułatwienia powiem że zaczyna się na literę "N".

autor: Lutmann, data nadania: 2007-05-27 21:43:00, suma postów tego autora: 128

Ty Luttman cwaniaku

sam sobie lpiej pewne rzeczy posprawdzaj. A przede wszystkim w jaki sposob panstwo finskie poprzez specjalne fundusze kreuje planowo postep technologiczny. Nokia jest tylko tego efektem.
Gwoli scislosci we wspolczesnej ekonomii raczej nie uzywa sie absolutnego przeciwienstwa prywatne-panstwowe, bo jest wiele etapow posrednich. Vide funkjonalna teoria wlasnosci. A Nokia akurat jest typowym przykladem quasi-prywatnej firmy, ktora koegzystuje wraz z panstwem i panstwa ma na nia ogromny wplyw. Dlatego tez, podobnie jak koncerny japonskie ma inna hierarchie celow, niz typowe przedsiebiorstwa prywatne.
A co do Wenezueli i Szwajcarii - nie sadze, zeby udzial panstwa w gospodarce wenezuelskiej byl az tak radykalnie wiekszy, niz w Szwajcarii.

autor: wojtas, data nadania: 2007-05-28 16:14:04, suma postów tego autora: 4863

...

Oczywiście, masz rację

autor: Lutmann, data nadania: 2007-06-01 19:38:39, suma postów tego autora: 128

Dodaj komentarz