Nie mają ogrzewania? Niech się grzeją gazem.
MARIA ANTONINA
czy ktos wie, jaka konkretnie byla ta upiornie wysoka stawka czynszu, jaka narzucil im rzeczony kamienicznik?
wynajmuje mieszkanie na mokotowie i ciekaw jestem, czy rzeczywiscie bylo to duzo.
Czynsz wzrósł nagle do 75 zł za metr kwadratowy mieszkania (cytuję za tekstem J. Grzegorczyka z Trybuny Robotniczej). Jeżeli to dla Ciebie mało to wiedz, że sąd wydał wyroki eksmisyjne lokatorom, co oznacza, że była to stawka zbyt wysoka jak dla najemców z Konduktorskiej 18.
wynosił 75 zł/za metr2. W zwykłej kamienicy w bocznej uliczce, bez windy czy zsypu.
Kamienicznik z Konduktorskiej twierdzi, że kolega Ciszewski i reszta towarzystwa za odstąpienie od pikiet i szykan - poprosili 2000zł z m2 opłaty - ponoć ma to na piśmie - czy to prawda.
no to rzeczywiscie jakas totalna paranoja. za tyle to mozna wynajac wyjebienny apartament.
no to skoro ma to na piśmie, to niech pokaże. Bo to ktoś, kto rzuca oskarżenia powinien je udowodnić, a nie odwrotnie - to nie oskarżany powinien się tłumaczyć z każdego bzdurnego wymysłu.
Przecież ów news jest dowodem na to, że MPnT kontynuuje sprawę lokatorów z Konduktorskiej!!!!
A czy to prawda, że jeden z kamieniczników oprotestowywanych przez MPnT zapłacił Ci Kasiu 2000 zł, byś atakowała działaczy akcji na forum lewica.pl?
Nieuważnie przeczytałem komentarz Kasi. Ale pytanie podtrzymuję.
Poprosili? "Prosimy Pana uprzejmie o 2000 zł za m2. Będziemy bardzo wdzięczni". Może zażądali. Ale to chyba lipa. Poza tym, że lokatorów kamienicznik przy pomocy urzędu wyrzucił.
Wiesz że za coś takiego moglibyśmy przeciwko tobie wystąpić do sądu. Pomówienie jest karane grzywną, a po IP da sie dojść do jego autora/autorki.
Na przyszłość radzę nie wpisywać podobnych absurdów nie mających pokrycia w rzeczywistości, bo może to drogo kosztować.
Te 2000 zł jest na indymediach - byłam ciekawa.
Czytająć historie Konduktorskiej to widać jak nieskuteczne są działania KMPnT - nic nie wywalczyli a urzad ich olał -dał to co dał czyli socjalny lokal - sadzę, że nie tedy droga - działania powinny iść w stronę urzędów i przepisów - jesteśmy w UE i czy nam sie to podabo czy nie własność prywatna i umowy cywilne trzeba respektować - sprawiedliwość społeczna nie ustnieje i nigdy jej nie było.
nie moja sprawa wiec i moze nie powinienem sie wypowiadac. Ale pomijajac oczywisty fakt bzdurnych oskarzen to jednak anarchista straszacy sadem to troche smieszne :-)
Może faktycznie powinienem znaleźć i rzucić w kogoś takiego bombą lub kupić rewolwer i go odstrzelić :). Jednak to nie ten czas i nie ta sytuacja. Wyciągnięcie od kapitalisty kasy za pomówienia byłoby jednak jakimś sukcesem. Sądu nie używa się w sporach wewnątrz ruchu, czy między jego uczestnikami, wobec przeciwnika ideologicznego można go już wykorzystywać. Zauważ, że np. nawet radykalne związki zawodowe sądzą się przed sądem pracy z kapitalistami, wykorzystując poza akcją bezpośrednią także legalne środki walki.
Sadziłam, że stać cie na wiecej - w ten sposób ust ludziom nie zamkniesz - nie po raz pierwszy w twoja strone padaja takie nazwijmy to - pytania.
A tak na marginesie kto jak kto ale ty to takich argmentów nie powinnieneś wyciagać - mówiac krótko - jesteś krynicą prawdy a twoje teksty to wręcz kryształowa prawda prawda i tylko prawda - no oczywiście daleko mi do nawoływania do rozliczeń za pomocą siekiery - chyba nie zapomniałeś tego postu - mam go w komputerze.
I jeszcze jedno - gdzie jest kapciowa aspirjąca do podnóżka Panienka Hyjdla - larum grają a ty śpisz, za klawiature nie chwytasz, itd. itd. Cisza_ w niebezpieczeństwie, znowu mu sie ktoś do d--y dobiera, pomocy !!!
to fakt, ale swoja droga to te juz w ogole najradykalniejsze to nawet tego nie robia ;-)
wyraźnie majaczysz. Cisza nie jest krynicą mądrości, tylko działaczem społecznym. Kamienicznicy nie proponują kasy organizacjom lokatorskim, bo sa chytrzy - gdyby nie byli, to by sie dogadali z lokatorami i organizacje nie byłyby potrzebne. Kampanie społeczne czy poszczególne akcje wygrywa się lub przegrywa - to norma. Nienormalni są jedynie ludzie przywalający się do innych tylko dlatego, żeby się przywalić. No, ale to już polska specyfika...
Na Indymediach każdy głupi może umieszczać newsy, które z czasem są przeglądane przez administratorów strony. Jeżeli są nieprawdziwe (co się już zdarzało) to są ukrywane. Jakoś tego newsa nie widać, więc pewnie został ukryty.
Nie mam już wątpliwości, że należysz do krewnych, znajomych lub opłaconych przez królika właściciela "agentek". Za kolejne komentarze serdecznie dziękujęmy!
Wszystkich przepraszam jeśli ich uraziłam lub w czym uchybiłam - ja myślałam, że bycie lewicową osobą to mówienie prawdy bezkompromisowe - bardza wszystkich przepraszam, bardzo.
właśnie Kasiu. Mówienie prawdy, a nie oszczerstw (czego dokonałaś w swym poście).
Patrze i co widze - u kolegi Cisza_ bez zmian - iwektywy, grozby, itd a gdzie dowody i merytoryczna dysputa - czyli chcieliśmy dobrze a wyszło jak zawsze.
Pozdrawiam: a