która przez lata popierała budowę dzikiego kapitalizmu teraz drukuje na swych łamach wywiad dot. walki o prawa pracownicze kobiet? Zapewne równouprawnienie w rozumieniu Gaz. Wyb. to równe prawo do bycia wyzyskiwanym i marnie opłacanym.
związki zawodowe działają w "Gazecie Wyborczej"? I kiedy powstaną w niej struktury Sierpnia 80?
Gazeta Wyborcza: kapitałowi świeczkę a pracownikom ogarek.
ani nawet ogarka dla niewolników, nie mówiąc o świeczce dla krwiopijców...
Ela!!! Się trzym!!! Pieprz fiutów z tego forum!!! Podziwiam za odwagę!!! Obyś tylko do sejmu nie startowała. Bo wtedy już koniec.
Lepiej być Walentynowicz, niż Labudą.....
Ela, jak cię tam wykorzystują to wracaj pracować do sklepu spożywczego na rogu.
Nie mam nic przeciwko Fornalczyk i szczerze popieram działania Sierpnia '80 w Tesco. Pretensje mam do autorki wywiadu, która napisała go do gazety słynącej z popierania neoliberalizmu, w tym tego uderzającego w pracownice supermarketów.
Jeśli chcemy na prawde coś przeorać w swiadomości społecznej musimy wyjść z getta prasy naszej i drukować gdzie się uda i wciskać takie teksty. Kapitał opiniotwórczy teraz daje nam troche przestrzeni, to być może moment i trzeba to wykorzystać
sprzymierzmy się z Michnikiem w walce o prawa pracownicze polegające na prawie wszystkich ludzi do życia w nędzy!!!
nie sprzymierzajmy sie ani z Michnikiem ani z Rydzykiem. Ale jeśli jest okazja bądzmy pragmatycznie obecni w mediach. Tylko tyle. Gdy organizowane są manifestacje, to przecież też zaprasza sie te wstrętne media, czyż nie? A gdy kogoś z nas z prawdziwej lewicy zapraszają do tv, to też idziemy
zawsze mnie poraża...