Przedwojenne honorowanie weteranów powstania styczniowego też było decyzją na wskroś polityczną, więc nie bardzo widzę sens w potępianiu pomysłów Kaczyńskiego z powoływaniem się na zbliżone co do intencji pomysły polityków dwudziestolecia.
W pełni Was popieram! To co robi kaczor lewicowym kombatantom jest zwykłym h.jstwem...
Lewi demokraci połykają Rifondazione, co oznacza de facto koniec partii wchłoniętej.
Niestety, sami sobie zgotowali ten los.
Komentarz nawiązujący do sytuacji politycznej we Włoszech miał się ukazać pod wątkiem o wyborach we Francji:)
Nagle SDPL i SMS sobie przypomniały o tradycjach Dąbrowszczaków i AL. Zdeklarowani komuniści w Polsce są faktycznie niestety utożsamiani wyłącznie ze stalinizmem.
Cegiełkę dołożyli to takiego ukształtowania się antylewicowego i antykomunistycznego podłoża współczesnej polskiej polityki historycznej, działacze tzw. socjaldemokratycznej lewicy przepraszający w okresie "transformacji ustrojowej", liberalne media, prawicę za wszystko co kojarzy się z lewicowością.
Zauważ, że zarówno SDPL, jak i SMS istnieją tak naprawdę od niedawna, a większość nas w okresie tzw transformacji chodziła do przedszkola. Twój przytyk jest zatem co najmniej nie na miejscu.
Marek Borowski też istnieje od niedawna?
Boro wypączkował z kończyn Kwacha :).
Co do pytania - ABCD, Boro może istnieje, ale większość SMS-u jest w praktyce w opozycji do Bora :).
a znalazłeś w tym newsie cokolwiek o Borowskim?
Nie znalazłem nic o Borowskim.
Nie znalazłem też newsa o partyjnej młodzieżówce, która udawałaby, że nie ma nic wspólnego z liderem swego ugrupowania.
SDPL i przybudówka młodzieżowa tej partii są kopiami, tego co kiedyś było partią masową czyli SLD i jej przybudówki FMS.
Marek Balicki, Marek Borowski, Andrzej Celiński, Rosati czy Z. Janowska, to ludzie absolutnie nie przynależący przed powstaniem SDPL, do SLD czy UP.
Członkowie i sympatycy młodzieżówki podpiętej pod skompromitowaną partię wstydzą się swoich partyjnych mentorów! Z jednej strony to krzepiące (że nawet sami poniekąd wstydzą się z własny szyld), z drugiej - cokolwiek żenujące (bo warto być w tym wstydzie odrobinę konsekwentnym i nie być w jednej partii z podżegaczami wojennymi w rodzaju Boro).
z moich osobistych obserwacji dotyczacych dzialalnosci Janowskiej to mialem zawsze dosc dobre zdanie co do tej kobiety i dziwi mnie, ze skumala sie z tak zalosna banda.
Gdyby autorzy listu wstydzili się szyldu czy skrótu SDPL, to nie użyliby go w liście. Proste. Ale kanapowi spikerzy i komentatorzy oczywiście muszą dorobić do wszystkiego bajeczkę. Myślę, że kto inny należy do, jak wyraził się wojtas, "zalosnej bandy". Wiesz - żeby wyskoczyły polskie literki to trzeba wcisnąć ten biały guziczek z napisem "Alt". Tak na przyszłość chłopie, żebyś na forum nie bełkotał i seplenił.
wiem chlpp[cze kiedy ci internet podpieli, ale powinienes zauwazyc, ze 95% internautow nie uzywa polskich znakow. Jak sie siedzi w pracy i od czasu do czasu szybkoi napisze komenatarz to nie ma sie czasu ani sprawdzac literowek ani pisac polskich znakow. Gratuluje wiec poziomu zarzutow.
Ja tam przynajmniej bylem w stanie osiagnac o wiele wyzszy poziom edukacji niz wasz idol - Zegarek-Kwasniewski, wiec lepiej jego posoprawdzaj, czy umie chociaz wlaczyc komputer.
Rolex, Rolex - Kwaśniewski. Toż on preziem był i nie mógł zostać przypiety do takiego zwykłego zegarka