Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Jaszczuk: Ponury bilans awantury

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Bardzo dobry artykuł...

Tylko jak przebić się z jego treścią do prasy ogólnopolskiej? Przecież "Trybuna" ma niewielki zasięg i oddziaływanie...
Brutalna prawda i tak w końcu dotrze do obywateli, tumanionych przez kundli jankeskich. Ale chciałoby się, aby to nastąpiło szybko, szybciej jak najszybciej...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-10-28 11:00:55, suma postów tego autora: 5956

Hyjdlo,

W jubileuszowym, setnym numerze TR, znalazlo sie moje stwierdzenie: "Powiedzcie o nas swoim znajomym – i niech oni również powiedzą o nas swoim znajomym!" To sie tyczy czytelnikow nie tylko TR, lecz wszystkich mediow lewicowych. Wprawdzie za malo to, owszem, za malo... ale chociaz tyle mozesz zrobic!

autor: PMB, data nadania: 2008-10-28 11:06:41, suma postów tego autora: 1628

Hyjdlo

Hyjdlo nie chcę być złośliwy i całkowicie zgadzam się z PMB, ale jak się ma np. takich portalowych znajomych jak prowojenny "Sumienie bez sumienia", to trudno spodziewać się jakichś spektakularnych sukcesów...

autor: Nocnyzwierz, data nadania: 2008-10-29 00:11:23, suma postów tego autora: 197

Pawle Michale... robię to i mówię,

ale aż tak dużego kręgu znajomych nie mam. Poza tym ludzie nie dość, że mało czytają, to jak już czytają - wolą "Faksspressy", które nawet "prawie prezydent" Donald poleca...
Zresztą mnie chodzi o ten konkretny artykuł Jaszczuka "Ponury bilans awantury", który warto byłoby może pchnąć do jakichś zaprzyjaźnionych redakcji? Moim zdaniem warto (*_*)

zwierzu nocny, też nie chcę być złośliwa, więc skwituję jedynie - właśnie, "portalowych znajomych"...
Ja swoje z Kubusiem już tutaj przeszłam i przeszło mi szarpanie się z nim, bo doszłam do wniosku, że on tu robi za "kij w mrowisku". Czasem za mocno "zagmera", więc go "mrówki" oblezą i "robi za gwiazdę". Może o to mu chodzi?
Akurat Kubuś odbiega na korzyść od innych prawackich oszołomów, zapewniam Cię. Czasem pisze z sensem, czasem prowokuje, niekiedy ma po prostu własne poglądy i przemyślenia. Nie czytaj go więc z nastawieniem wyłącznie na NIE. Al-Faceta zresztą też...
Od "realnego" znajomego wiem, że Kuba w "realu" jest sympatycznym młodym człowiekiem, grzecznym, dobrze ułożonym i świetnie wykształconym. Poza tym jak on piyknie po ślonsku godo! Jak takiego nie lubić? Chociaż odrobinkę?
(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-10-29 08:09:59, suma postów tego autora: 5956

Droga Hyjdlo

"Miłość jest ślepa" - ileż to kobiet kocha (przynajmniej na początku) zimnych drani...
A mówiąc poważnie. Abecadło, choć w bardzo wielu sprawach się z nim nie zgadzam, bez wątpienia jest inteligentny i ma sporą wiedzę. Jest często irytujący, ale - jak słusznie zauważyłaś - czasem błyśnie bardzo sensowną i wyważoną wypowiedzią.
Natomiast jeśli chodzi o Sumienie, to - choć czytałem sporo jego komentarzy - ani jednego bym nie zaliczył do kategorii nawet mało inteligentnych. To skrajny bełkot okraszony nieprawdopodobnie przekłamanymi danymi.
Na jednym z wątków starałem się z nim przeprowadzić z merytoryczną dysputę. Skończyło się na tym, że ilość kłamstw jakimi "zostałem obdarzony" przez niego, przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania. A nie jest to mój pierwszy portal, na którym piszę - aż za dobrze wiem do czego niektórzy są zdolni, żeby komuś dokopać. Na blogu Zielonych, gdzie nie ma praktycznie żadnej cenzury zostałem przez jednego gościa nazwany ZEZWIERZĘCONYM KOSZERUBEKIEM :)
Droga Hyjdlo, gwiazd i ludzi wkładających kij w mrowisko jest tutaj sporo i niech Ziemia będzie dla nich łaskawa.
Życzę wszystkiego dobrego np.jliberowi, choć pisze czasami kawałki rodem z Wojen Gwiezdnych i wygłasza zdania na miarę dogmatów o Trójcy Świętej.
Z Sumieniem jest sprawa o tyle inna, że wypowiada się zazwyczaj z entuzjazmem o wojnach, albo nawet do nich nawołuje - jak to miało miejsce w wątku pod tekstem o Iranie. Tam jednoznacznie z radością oznajmiał wszystkim: "Los Iranu jest już przesądzony
Najpóxniej w połowie listopada US Army stanie w Teheranie."
Wiesz, mnie mało obchodzi z jakich on to robi pobudek. Jeśli ktoś sobie robi jaja z ludzkiej tragedii i setek tysięcy ofiar, to nie powinno się takich tekstów na - przynajmniej z nazwy lewicowej - stronie umieszczać. Bo jest to już przekroczenie pewnej granicy, której żaden człowiek ze szczątkową nawet empatią - bez względu na to jak jest grzeczny i dobrze ułożony w "realu" - NIGDY nie przekracza.
I cóż to znaczy, że jest świetnie wykształcony?
Jego testy wskazują na wykształcenie podobne do dziennikarzy z "Wprost". Myślenie jednostronne, niezwykle tendencyjne i zupełnie pozbawione wyobraźni (o empatii nawet nie wspominając). Balcerowicz, Belka, czy Gilowska też są - podobno - świetnie wykształceni. I co z tego wynika - wielkie nic.
Podsumowując. JAK SIĘ W NIM KOCHASZ TO SPRAWA PRZERĄBANA.
A jeśli nie, to chwała Bogu.
p.s. Jak doskonale wiesz, obdarzona wielką intuicją Hyjdlo, tacy grzeczni czarusie są NAJGORSI. Toż lepszy jest, nieudający nikogo innego, zwykły cham...

autor: Nocnyzwierz, data nadania: 2008-10-29 09:56:21, suma postów tego autora: 197

Dodaj komentarz