Dochody pielęgniarki to dzisiaj ca 3-4 tys. brutto, lekarza od 5-ciu tys. (początkujący specjalista) do ok. 20 tys. (ordynator w szpitalu wojewódzkim). Ciągle mało?
Gdyby pielęgniarki zarabiały tyle co piszesz napenow by niestrajkowały.a poza tym jak POmyleńcom uda sie przeforsować prywatyzacje służby zdrowia to już nic w polsce niezostanie jeśli chodzi o publiczne zdrowie
to znaczy: "godziwe wynagrodzenia"?
Potwierdzam, że pielęgniarki tyle właśnie zarabiają. 3 tys. zł brutto 30-letnia pielęgniarka z kilkuletnim stażem w szpitalu w pipidówie.
szkołach podstawowych, bibliotekach itp. podstawowe wynagrodzenie wynosi o połowę mniej.
Donku Tusku z kolegami tak "ukręci lody", że będziemy mieli pozycję w rankingu HCP gdzieś w rejonach Bangladeszu.
3 tys. brutto w pipidówie? Chyba żartujesz? Mało śmieszne.
Miałem w rękach zaświadczenie o zarobkach wystawione przez szpital. Podobnie jak w przypadku kilku innych pielęgniarek.
Dziewczynom marzącym o zawodzie modelki czy prawniczki nie pozostaje nic innego jak tylko zostać pielęgniarkami. Czyżby? A ile z tego dostają na rękę? za ile nadgodzin? Rozumiem, że w w stolicy zarabiają pewnie po 5 tys. i więcej?
Ja z kolei widziałem np. kwitki z pensji początkującej prawniczki pracującej w sądzie w dużym, byłym mieście wojewódzkim. Nie zarabiała więcej od Twoich pielęgniarek.