kryzys, to nie meteoryt tunguski, który spadł niespodziewanie z nieba, tylko jest on wynikiem określonego modelu gospodarki. POlicyjne pały, gaz i brutalność, POkazują prawdziwe oblicze tego rządu. Jeśli ludzie nie wierzą już w SLD, PiS, a teraz w PO, to jest szansa, że zaczną zastanawiać się nad systemem, a nie tylko "politykami-złodziejami". Oby stało się to jak najszybciej ! Trzeba bowiem pamiętać, że w kapitalizmie prawo do pracy = prawu do życia w ogóle. Broniąc naszych miejsc w pracy, bronimy naszego życia. Bo ten system nie zna litości i należy go równie bezlitośnie rozliczyć ! Inaczej, ciągle będziemy mieli do czynienia z politykami, którzy "z bezpiecznej odległości będą przyglądali się demonstrującym"...
pamiętaj że litość to zbrodnia !!!
POpapranicy wiedzą , ze z masami trzeba jechac na ostro.
Nie dopuszczą do powstania siły społecznej mogącej zaszkodzic interesom ich kolesi.
Większosc z nich wywodzi sie z dawnej "S" i zdają sobie sprawe jak grożne sa zjednoczone masy walczące i broniące swoje interesy.
liberałowie szystkich krajów pie....cie się !!!
dedykowane liberałom ! Przyłączam się do życzeń !
popisało...
dobre haslo:) w sam raz na transparent 1 majowy :D
Liberalny i kochajacy wszystkich rzad Tuska w dzialaniu:
"Kilkunastu pracowników Stoczni Gdańsk SA, uczestników środowej manifestacji w Warszawie, zgłosiło się na obdukcje lekarskie. Twierdzą, że do tej pory odczuwają skutki użycia wobec nich "dziwnej substancji". Policja zapewnia, że środki przez nią użyte były zgodne z prawem.
W środę w Warszawie kilkuset stoczniowców protestowało przed Pałacem Kultury i Nauki w obronie stoczni Gdańsk i swoich miejsc pracy. Podczas demonstracji doszło do starć demonstrantów z policją. Funkcjonariusze użyli pałek i gazu pieprzowego.
Jeden z organizatorów protestu, wiceprzewodniczący stoczniowej Solidarności Karol Guzikiewicz powiedział, że "stoczniowcy mają zawroty głowy, mdłości, porażenie wzroku, podrażnione gardła, wymiotują krwią, mają na skórze ślady po użyciu jakiegoś środka". Podkreślił, że "według niego nie był to gaz pieprzowy, to był żółty płyn, którym policja polewała ludzi bez opamiętania".
Ale to przeciez jeszcze nic w porownaniu z brutalnoscia Kaczorow wobec pielegniarek ;-))))
Interesów branżowych nie załatwia się na ulicach.
> Policja zapewnia, że środki przez nią użyte były zgodne z prawem
Zawsze wszystko odbywa się zgodnie z prawem. Dla przykładu Chrystusa też ukrzyżowali zgodnie z prawem.
Myślę podobnie jak ty. Niezadowolenie jednak musi skrystalizować się w program. Tego niestety brak. Może PPP go jak tako wyraża ale wciąż jest mało nośna. A "Solidarność" się stacza. No i dobrze. Może wreszcie wyprze się swoich korzeni? I to ją uratuje?
Zwłaszcza POlicji. Prawdziwy chwat z ciebie, chłopie. Pewnie na podwórku wszyscy się ciebie boją, prawda zuchu ?
Muszą uspokajać agresywną tłuszczę, której się wydaje że w kupie im wszystko wolno. Raz po meczu, raz w knajpie, raz na demonstracji stoczniowców (na szczęście już wkrótce byłych). Nie zazdroszczę policjantom, ale mam szacunek dla ich ciężkiej pracy. Tak jak dla pracy śmieciarza czy kanalarza.
Policja miała rację interweniując a zakres interwencji był minimalny !
Gdyby zgodnie z przepisami prawa Policja zaiterwencjowała maksymalnie, to nie miałby kto skarżyć się na nią!
(Jest to formacja na służbie rządzących i działa zgodnie z prawem przez nich stanowionym).
AMEN!
Widziałem, były tam antysemickie napisy, gdzie Tusk był nazywany ,,mędrcem syjonu'', widac że to był protest zorganizowany przez ludzi bliskich Radyju, przynajmniej ta pikieta przed PKIN-em
Hej, "koguciku" ! Przejedziesz się ze mną do Gdańska i powtórzysz swoje zdanie prosto w oczy stoczniowcom ?! Funduję ci bilet w jedną stronę. Nie, żebym był skąpy, ale w powrotną nie będzie ci już potrzebny...
To, co napisałeś, dyskwalifikuje cię jako człowieka !
Wiem, że nie pojedziesz. Bo jesteś tchórzem i panicznie boisz się ludzi. Dlatego jesteś taki wściekle agresywny.
W szafie trzymasz pewnie swój odprasowany, brunatny mundurek, a twoją ukochaną zabawką jest POlicyjna pałka.
Chciałbym cię spotkać w realu. I prędzej czy póżniej tak się stanie... Przygotuj się, bo będę bardzo "stanowczy" !
powinieneś omawiać na wyspecjalizowanych forach bądź w realu. Być może na lewica.pl znajdziesz osoby takimi sprawami zainteresowane, ale tu chyba nie jest właściwe miejsce do snucia podobnych fantazji.
walczących o swoje miejsca pracy stoczniowców "agresywną tłuszczą" ? I widzisz dla nich jedynie miejsce na meczach, w knajpie i na ulicach ? A stanowcze działania POlicji tak bardzo ci się podobają ? To ja ci szybko udowodnię, że się mylisz, tchórzliwy cwaniaczku... Napisałeś ponad dwa tysiące śmierdzących postów. I starczy !
niż internetowy radykał :-) Rozumiem że na długi weekend lekcji wam pewnie nie zadali, ale zawsze możesz zająć się czymś pożytecznym. Ja wiem, pozbierać papiery z trawnika pod domem? Postępowo i ekologicznie.
Szkoda że ta walka jest już po fakcie jak już decyzja wobec stoczni zapadła.
Mądry polak po szkodzie