jest proizraelska?
Ciekawe.
Slavoj Zizek napisał w książce zbiorowej The Neighbor, że w coraz bardziej jednostronnie propalestyńskim stanowisku większości krajów UE ujawnia się potencjał tradycyjnego europejskiego antysemityzmu.
nie przyjmował robotników cudzoziemskich, goszyści potępialiby go za wykluczanie uchodźców.
nie bierzesz Żiżka poważnie
Ale biorę poważnie Clausewitza.
Taktyka!
nie wiem kim jest ten zizek i nie chce mi sie sprawdzac.mam tylko nadzieje ze ma taki potencjal humoru jak hasek tak samo brzmi ta jego teza "tradycyjnym europejskim antysemityzmie" jak wspomnienia szwejka o oficerach z ck armii.
Nie opowiadaj, ze Europa nie jest tradycyjnie antysemicka. Przeciez UE od zawsze finansuje Organizacje 30 Lutego!
moj drogi!
bije sie patykiem po plecach jak moglem o tym zapomniec!?nie wspominajac o izie hiszpanskiej,filipku zwanym pieknym paru papiezach i kolesiu z wasikiem sorry 2 kolesiach z wasikiem ktorzy wspomagali syjonizm.szczegolnie od przyjmijmy 45 europa jest tradycyjnie "antysemicka" jak i syjonizm :))
Jak to napisal w swoim awatarze jeden z uczestnikow pewnego ultraendeckiego forum: "Istnienie panstwa Izrael jest gwarancja odplywu Zydow z Europy". Dobrze zapamietalem te wynurzenia. Syjonisci i antysemici sa sobie nawzajem potrzebni.
z lezka w oku wspominam wypowiedz eichmanna zanim proces wznowiono za zamknietymi drzwiami :))
to przypadkiem nie meyerowa rzucila :"gdzie nie ma antysemityzmu stworzmy go"?
Demonstracyjne opuszczenie pewnej konferencji przez europejsakich polityków, sankcje wobec Iranu pod dyktando Izraela, współpraca gospodarcza z Izraelem, otwarty rynek dla produktów izraelskich, darmowe dostawy okrętów podwodnych z RFN. Statki to niedługo Izrael będzie mógł robić w Polsce bo związanej personalnie z IDF i Mossadem spółce sprzedano właśnie stocznie w Polsce. A jeśli nie statki, to postawią czynszówki, bo zakup był po kosztach gruntu jeśli nie mniej. Czyż to nie jest wszystko polityka proizralska? ABCD to taki syjonista-pesymista. Nic go nie cieszy :)