Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Aborcje w niebezpiecznych warunkach oznaczają co rok śmierć 70 tys. kobiet

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

A bylośmy w czolówce...

Zawdzięczaliśmy to ustawie z 1956 r o dopuszczalności przerywania ciąży. Dzięki niej i odpowiedniej polityce socjalnej państwa kobiety uzyskały wolność w podejmowaniu decyzji o swym macierzyństwie a naród przyrost naturalny, o którym nie może teraz nawet pomarzyć. I wszystko to straciliśmy, bo tak chcieli nasi przemądrzali pasterze. Więcej, każą nam się teraz cieszyć z tego, ze osiągnęliśmy pod tym względem poziom najbiedniejszych narodów świata. Ja się jednak cieszyć nie potrafię...bo po prostu żal mi zniewolonych Polek.

autor: steff, data nadania: 2009-10-16 18:42:59, suma postów tego autora: 6626

Do Steffa

A mnie nie żal, zasłużyły na swój los biernością i hipokryzją. Pod wieloma względami są gorsze od facetów, wystarczy spojrzeć na Rokitową, Gronkowiec Walz, Bzdetę Gilowską albo inne.
Ktoś na nie głosował, tak samo jak na AWS, ZChN, LPR, PiS, Kaczora itd. Głosowały, to niech teraz płodzą i rodzą, jak leci. Same chciały.

autor: Hiena, data nadania: 2009-10-16 20:51:37, suma postów tego autora: 17

Hiena

Ale one nie rodziły jak gleba wszystkiego, co los posiał. One o swym macierzyństwie decydowały z świadomego wyboru. Pozwalała im na to wiedza i kieszeń. Więc nie ich jest mi żal lecz tych milionów, które tych przymiotów były i są pozbawione. A jeszcze bardziej żal mi tych niechcianych dzieci, które później skazywane są na głód i chłód. I wszystko z powodu doktryny, w której kleszczach kiśniemy od wieków, podczas gdy inni wyzwalają się z niej z korzyścią dla jakości swego życia.

autor: steff, data nadania: 2009-10-16 21:50:05, suma postów tego autora: 6626

Steff

Nie zrozumiałeś mnie. Nie żal mi zniewolonych Polek, ponieważ na zniewolenie zasłużyły swoją biernością i głosowaniem na kobiety gorsze od facetów. Opresja kobiet w Polsce jest mocno przereklamowana, przeciwnie, większość z nich uwielbia swoje "zniewolenie" i nic nie robi aby to zmienić. Kto zaludnia kościoły i wspiera finansowo imperium Rydzyka? Krasnoludki?
Jak kobieta nie chce, to nie da się łatwo zapłodnić. Nie jesteśmy wiatropylne. Wiem, coś o tym.

autor: Hiena, data nadania: 2009-10-17 10:06:43, suma postów tego autora: 17

hej, Hiena, bojowa z Ciebie kobitka

ale nie wszystkie mogą takie być. Widocznie wyrosłaś w tolerancyjnej rodzinie i masz mocne geny. Inni dostali od losu co innego, wierz mi, też coś wiem na ten temat. Wspierać je należy i bronić, jeżeli się nie zaprą i uprą, że wiedzą lepiej i nic się zmienić nie da.

autor: nana, data nadania: 2009-10-17 10:45:42, suma postów tego autora: 4653

Hiena,

To winne jest cale spoleczenstwo? Cale przypadkowe spoleczenstwo, tak? Ktore nie doroslo do demokracji?

Nie zgadzam sie na takie stawianie spraw, gdziekolwiek i kiedykolwiek. Owszem, jest cos takiego jak odpowiedzialnosc dolow - np. gdy na dolach ktos utrwala mentalnosc "niech gora zrobi rewolucje" - ale nigdy nie zgodze sie na takie stwierdzenia jak "nie zal mi tych kobiet".

autor: PMB, data nadania: 2009-10-17 10:56:26, suma postów tego autora: 1628

Hiena

Przyznaję. Trochę przekręciłem twoje intencje. Nie oznacza to jednak, że przestałem żałować Polek, które zmurszałe doktryny pozbawiają swobody wyboru macierzyństwa i skazują w ten sposób na przysłowiowe gleby do obsiania. Są przecież one takie, jakie były jeszcze kilkanaście lat temu ale wolności i możliwości w dysponowaniu sobą mają mniej właśnie z powodu tych doktryn. I głównie ten fakt chciałem podkreślić, bo przede wszystkim on wyróżnia nas negatywnie na tle nie tylko Europy.

autor: steff, data nadania: 2009-10-17 12:25:43, suma postów tego autora: 6626

Steff

Żałować, żałować! Faceci ciągle kogoś żałują. Czy nie rozumiecie, że ubolewanie nad kimś, kto w żaden sposób upośledzony lub pokrzywdzony nie jest, a jeżeli, to tylko na własne życzenie. Chyba, że uważacie, że kobiety to jednak istoty niższe, niesamodzielne, za które trzeba myśleć i działać.
Zapewniam Was, większość kobiet w Polsce świetnie się czuje w swojej sytuacji i wcale nie chcą jej zmieniać. Dzieci i stereotyp Matki Polski, świetnie im pasuje. Nie muszą się wychylać, ryzykować, narażać na stres. Siedzą sobie w domu, oglądają seriale i czekają, aż stary przyniesie kasę do domu. To taka psia mentalność - nie obrażając psów.
Gdyby naprawdę chciały coś zmienić, to ustawa antyaborcyjna w trymiga byłaby zmieniona. Na taką jak w Czechach lub Niemczech. Nie mieszkamy przecież w Sudanie, tylko w środku Europy.

autor: Hiena, data nadania: 2009-10-17 14:14:00, suma postów tego autora: 17

świetnie

psia mentalność nie obrażając psów....

Brawo! Ileż w tym uznania dla pracy jaką kobiety wykonują w domu. czekam na stwierdzenie, że leżą lenie do południa opcjonalnie znudzone chodzą po sklepach...

autor: maciej stanczykowski, data nadania: 2009-10-17 16:58:50, suma postów tego autora: 899

M.Stanczykowski,

co Cię dziwi? Tak właśnie wygląda propozycja "wyzwolonych" kobiet dla kobiet "nie wyzwolonych": obelgi i obrażanie tych drugich za to, że mają czelność nie zgadzać się z takim wyzwalaniem i chętnie w domu zapewniają zaplecze zarabiającemu mężowi. I jest tych "niewyzwolonych" więcej, o zgrozo! Dlatego właśnie zostanie wszystko jak jest, bo jeżeli w szeregach samych kobiet dzieją się takie rzeczy, to osiągnięcie wspólnego porozumienia staje się niemożliwe. Ale o to chyba tym "wyzwolonym" chodzi. Straciłyby rację bytu, gdyby te "nie wyzwolone" też się wyzwoliły. Ale może Hiena tylko tak z rozpędu i jej niedługo przejdzie...

autor: nana, data nadania: 2009-10-17 18:34:03, suma postów tego autora: 4653

Hiena

Dlaczego to Polki miałyby być gorsze niż Niemki, Szwedki, czy kobiety innych nacji? Dlaczego w poprzednim systemie były ambitne a teraz nie są? W swych bardzo krytycznych ocenach niestety zapominasz albo po prostu nie wiesz, że w demokracji, w jakiej przyszło im żyć, decyzje nie zależą od woli większości lecz zależą od woli dobrze zorganizowanej mniejszości z pełnymi kieszeniami. One nie są, co sama przyznajesz, dobrze zorganizowane a tym bardziej nie mają pełnych kieszeni, skoro przy serialu czekają na kasę starego, jak to nazywasz. Myślę, że właśnie dlatego z taką łatwością pasterze zamienili je w glebę do obsiewania, i dlatego, pomimo twoich skądinąd słusznych opinii, jest mi ich żal.

autor: steff, data nadania: 2009-10-17 19:16:46, suma postów tego autora: 6626

Steff, sympatyczny idealisto :)

Nie wiem dlaczego Polki są gorsze. A może lepsze? Wiem tyle, że gdyby chciały to zmieniłyby swój los - widać nie chcą.

"w demokracji, w jakiej przyszło im żyć, decyzje nie zależą od woli większości lecz zależą od woli dobrze zorganizowanej mniejszości z pełnymi kieszeniami."

A w Niemczech, Szwecji jest inaczej? A jeżeli jest, to dlaczego? Może dlatego, że kobiety wolą tam żyć inaczej niż u nas.

autor: Hiena, data nadania: 2009-10-17 23:16:13, suma postów tego autora: 17

Hiena

Wiem, że kobiety lubią być słodkimi idiotkami, by pozwolić swoim chłopom być głupimi rycerzykami. Ale to się szybko kończy. A potem on płodzi, ona rodzi i bieda rośnie... I tylko bieda jest pewna. Bo z tym rodzeniem w III RP jest kiepsko. Domyślam się, że ciebie to nie dotyczy. Wszak nie bez przyczyny nazwałaś się Hieną.

autor: steff, data nadania: 2009-10-19 15:24:24, suma postów tego autora: 6626

Dodaj komentarz