W konsekwęcji doszło do tego, że za 24 metrowe mieszkanie, miasto żądało ponad 800 zł czynszu (sic!).
---
Na Warszawskim osiedlu Za Żelazną Bramą za 15 m kawalerkę z kuchnią w przejściu i łazienką bez okna !!! płaci się 2000 zł + rachunki.
To chyba cudaku ty placisz, bo nikt przy zdrowych zmyslach tyle kasy za takie lokum nawet na najwolniejszym z rynkow nie da.
ja rozumiem że u ciebie na wiosce to ludzie rocznie tyle zarabiają ale zanim napiszesz kolejnego głupawego posta może sprwdz ceny wynajmu na Warszawskim rynku nieruchomości:
Mieszkanie 1-pokojowe, 50 m2, 21 piętro
Cena:2 400 PLN
http://dom.gratka.pl/tresc/401-24471671-mazowieckie-warszawa-srodmiescie-za-zelazna-brama-lucka.html?sesja_gratka=d6dc1326eca798c671c804aeba2f1373
lub:
Warszawa, Śródmieście,
cena: 1 450 PLN (54 PLN/m²)
pow.: 27 m², liczba pokoi: 1
http://mieszkania.trovit.pl/index.php/cod.search_homes/type.2/what_d.%C5%BCelazn%C4%85%20bram%C4%85%20warszawa%20%C5%9Br%C3%B3dmie%C5%9Bcie%20mieszkanie/
lub:
Kawalerka lub garsoniera
Mieszkanie świeżo po remoncie, z pełnym umeblowaniem i wyposażeniem. Do wynajęcia od zaraz. 1700 zł + media
http://warszawa.gumtree.pl/c-Nieruchomosci-dom-mieszkanie-wynajme-agencje-CHLODNA-27m2-14-15p-W0QQAdIdZ171249938
i tyle w temacie.
Cudaku, pisales o 15 metrowej kawalerce za 2 tysieace a nie 54 m2 mieszkaniu na 2400.
Trzeba byc ciezkim frajerem zeby placac tyle za wynajem pomstowac na tych ktorzy tyle placic nie chca i organizuja sie na rzecz budownictwa spolecznego.
Zreszta, jak ktos glupi i nie potrafi walczyc o swoje to niech placi, zadluza sie w bankach mitd.
ale moze tak powaznie - glogow nie jest w warszawie jak juz co
Ignorować gościa o nicku Cud2.
nie tylko ty umiesz korzystac z gumtree a tam jakos nie ma problemu ze znalezieniem dwupokojwego mieszkania za 1300 PLN w okolicach centrum W-wy.
A dyskusja o cenach za lokale mieszkalne ma dla tego wyrzuconego na bruk takie znaczenie jak dla zmarłego kadzidło. Oczywiście Cud 2 istotę problemu znów zwekslował na społeczne manowce.
!
libertariańskie kołki gloryfikujące "charytatywność" dobrodziejów wszelakich, a psy wieszające na normalnym państwie opiekuńczym. Państwie troszczącym się o ludzi będących w chwilowych tarapatach (bezrobocie, choroba) lub chronicznych kłopotach (kalectwo, niepełnosprawność). No, jlibery i kwaki, wypowiedzcie się, bo cudok już zdążył nasrać wam do waszych ogródków i na swoje klepisko...
Władze Głogowa powinno powiesić się za jaja skoro nawet prokuratura, RPO i prawnicy mogą jej nagwizdać.
To jest zbrodnia!
.
Pańskich barbarzyńskich popisów nie sposób czytać bez obrzydzenia.
czy ty aby nie masz biura wynajmu lokali mieszkalnych???
pytam bo jesteś obcykany w cenach.
ja za swoje 47m2 na Mokotowie niedaleko komendy na Malczewskiego płace 1300 PLN + media.
myśle że jak na stolicę to udało mi się.
Być może. Choć mnie bardziej się wydaje, że gość odziedziczył po jakichś babkach wykupione za gorsze komunalne lokale i zarabia tudzież próbuje na nich zarabiać. Tak czy inaczej jego każdorazowa aktywizacja przy newsach dotyczących tematyki lokatorskiej jest zastanawiająca, zwłaszcza w połączeniu z dość typową dla tej warstwy społecznej drobnomieszczańską, kołtuńską mentalnością. Jak już mówiłem: proponuję go olewać, przyjemniej dopóki nie zmieni swoich zapatrywań (choć wątpię czy to możliwe).