zapłoną stosy...Na szczęście to jedynie ponury żart, bo papież dzisiaj nie ma żadnego wpływu na to co dzieje się w Europie, szczególnie zachodniej, która od dawna jest laicka, a poparcie dla KK nieustannie w niej spada. Ale gdyby odnosiło się to np. do Polski - już widzę tych wszystkich Gowinów, Kaczyńskich itp. posłusznie wypełniających wolę "papy".
Ukrytych homoseksualistów, bo ci jawni należą do rzadkości i są z miejsca wykluczani... Nie ma jak obłuda... Podobno "ktoś" i "kiedyś" ją potępiał... :/
wzbudził zrozumiałe oburzenie wśród grup postępowych, ale zyskał plusa u tradycjonalistycznych konserwatystów. Tych pierwszych i tak niczym nie zjednałby sobie, a za to wzmocni poparcie ze strony tych drugich. Z jego punktu widzenia i siedzenia to całkiem rozsądne.
zamykanie placówek, które nie chcą przyznawać parom homoseksualnym dzieci do adopcji - to terror światopoglądowy i pogwałcenie prawa do wolności sumienia.
Czy Papież rzeczywiście mówił o ZWALCZANIU tego prawa czy jest to wymysł autora?
Zobaczcie, jak to napisano
"[kursywa] misjonarskim zapałem [koniec kursywy] zwalczali nowe - brytyjskie - [kursywa] prawo o równości, [koniec kursywy]".
będą, jak sama nazwa wskazuje, dotyczyć wszystkich, także muzułmanów.
...całe szczęście, że coraz mniej ludzi i rządów (!) bierze na poważnie tego watykańskiego pajaca. śmiechu warta postać.
Czym się różni równość od "prawa o równości"? Tym czym krzesło od krzesła elektrycznego.
W relacjach medialnych pojawiały się różne wyrażenia synonimiczne - wzywa do walki, atakowania, stanowczego sprzeciwiani się itp. Naprawdę, możesz doczytać ;-).
Wolę B16 niż (nie oszukujmy się) nijakiego JP2.
szkoda, ze w walce z "rownosciowym" zamordyzmem ograniczajacym nasze prawa jako wolmnych jednostek, ktore niekoniecznie musza kochac inne jednostki, walczy tylko B16...
gorzej niż za Stalina. Żeby dalej działać będzie musiał zejść do podziemia.
co, paradoksalnie, moze byc dla Kosciola najlepszym prezentem:)
Odnowienie prawdziwej wiary, starcie jej z represjami panstwa, multimedialne egzekucje na arenach XXI wieku... To moze zadzialac nawet w laickiej Europie Zachodniej :)
Tak, bo nie padanie na kolana przed biskupami, nie obcałowywanie ich po rękach i stopach, nieoddawanie miliardów z budżetu na ich zachcianki czy uchwalanie prawa, które bierze pod uwagę dobro różnych grup społecznych - także mniejszości, a nie tylko dominującego Kościoła, to rzeczywiście "straszliwe" represje... W zlaicyzowanej i zdemokratyzowanej Europie - a mam nadzieję, że taka nastanie - Kościół już po prostu nie będzie budzić powszechnego postrachu ani zainteresowania. Nie ma nad czym "rozdzierać szat".
a ja bede rozdzieral szaty, jak nie bede mogl zalozyc Stowarzyszenia TYLKO dla facetow, jezeli bede mial na to ochote, bo mnie UE oskarzy o dyskryminacje. Jak nie bede mogl dac ogloszenie "zatrudnie pelnosprawna, heteroseksualna kobiete do 25 roku zycia", po mnie pozwie facet, niepelnosprawna i lesbijka. Bede rozdzieral szaty jak kupie taksowke i nie bede mogl odmowic (jak w Anglii) obslugi kogos, kogo nie chce, bo zabiora mi licencje. Jak dowala mi parytety w organizacji- i bede musial na chybcika kooptowac do zarzadu mezczyzn, bo kobiety sa nadreprezentowane. Jak nie bedzie mozna powiedziec dowcipu, bo zaraz 15 grup rownosciowych pozwie mnie do sadu.
I dodam, ze wk...rza mnie rasizm, adeism i seksizm, ale jeszcze bardziej glupota, zamordyzm i rownosciowy autorytaryzm. I tylko dlatego popieram B16 w tym wzgledzie, KK jest jednym z ostatnich duzych bastionow spolecznych, ktory, niestety z durnych pobudek, ale przeciwstawia sie takiej opresji.
A powrot chrzescijan do zrodel to bylby najlepszy prezent dla lewicy, dajac nam kilkusetmilionowa baze spoleczna.
"A powrot chrzescijan do zrodel to bylby najlepszy prezent dla lewicy, dajac nam kilkusetmilionowa baze spoleczna."
No właśnie!
zerknij na
www.fundacja-przebudzenie.salon24.pl
i
www.przebudzenie.org.pl - nowe dziecko Stowarzyszenia Lepszy Swiat;) Strona bedzie jeszcze przebudowana graficznie, ale moze cie zainteresuje:)