Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Watykan: Papież wzywa do "misjonarskiego zapału" w walce z równością

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Tylko patrzeć jak

zapłoną stosy...Na szczęście to jedynie ponury żart, bo papież dzisiaj nie ma żadnego wpływu na to co dzieje się w Europie, szczególnie zachodniej, która od dawna jest laicka, a poparcie dla KK nieustannie w niej spada. Ale gdyby odnosiło się to np. do Polski - już widzę tych wszystkich Gowinów, Kaczyńskich itp. posłusznie wypełniających wolę "papy".

autor: Crystiano, data nadania: 2010-02-02 19:34:43, suma postów tego autora: 1590

ps.

Ukrytych homoseksualistów, bo ci jawni należą do rzadkości i są z miejsca wykluczani... Nie ma jak obłuda... Podobno "ktoś" i "kiedyś" ją potępiał... :/

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-02-02 19:39:25, suma postów tego autora: 1684

Papież takim tekstem

wzbudził zrozumiałe oburzenie wśród grup postępowych, ale zyskał plusa u tradycjonalistycznych konserwatystów. Tych pierwszych i tak niczym nie zjednałby sobie, a za to wzmocni poparcie ze strony tych drugich. Z jego punktu widzenia i siedzenia to całkiem rozsądne.

autor: Crystiano, data nadania: 2010-02-02 19:44:15, suma postów tego autora: 1590

Akurat

zamykanie placówek, które nie chcą przyznawać parom homoseksualnym dzieci do adopcji - to terror światopoglądowy i pogwałcenie prawa do wolności sumienia.

autor: RRRadykał, data nadania: 2010-02-02 20:38:28, suma postów tego autora: 1084

Pytanie do autora newsa

Czy Papież rzeczywiście mówił o ZWALCZANIU tego prawa czy jest to wymysł autora?
Zobaczcie, jak to napisano
"[kursywa] misjonarskim zapałem [koniec kursywy] zwalczali nowe - brytyjskie - [kursywa] prawo o równości, [koniec kursywy]".

autor: RRRadykał, data nadania: 2010-02-02 20:44:24, suma postów tego autora: 1084

Rozumiem że nowe przepisy równościowe

będą, jak sama nazwa wskazuje, dotyczyć wszystkich, także muzułmanów.

autor: Leopard, data nadania: 2010-02-02 21:42:03, suma postów tego autora: 431

...

...całe szczęście, że coraz mniej ludzi i rządów (!) bierze na poważnie tego watykańskiego pajaca. śmiechu warta postać.

autor: rote_fahne, data nadania: 2010-02-02 22:04:45, suma postów tego autora: 1805

+

Czym się różni równość od "prawa o równości"? Tym czym krzesło od krzesła elektrycznego.

autor: Angka Leu, data nadania: 2010-02-02 23:33:01, suma postów tego autora: 3102

Rrradykał

W relacjach medialnych pojawiały się różne wyrażenia synonimiczne - wzywa do walki, atakowania, stanowczego sprzeciwiani się itp. Naprawdę, możesz doczytać ;-).

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-02-03 09:06:48, suma postów tego autora: 1684

.

Wolę B16 niż (nie oszukujmy się) nijakiego JP2.

autor: Bury, data nadania: 2010-02-03 14:22:06, suma postów tego autora: 5751

popieram...

szkoda, ze w walce z "rownosciowym" zamordyzmem ograniczajacym nasze prawa jako wolmnych jednostek, ktore niekoniecznie musza kochac inne jednostki, walczy tylko B16...

autor: MJ, data nadania: 2010-02-04 17:16:55, suma postów tego autora: 1280

W tym 'wolnym" państwie Kościół będzie miał

gorzej niż za Stalina. Żeby dalej działać będzie musiał zejść do podziemia.

autor: Leopard, data nadania: 2010-02-04 17:49:11, suma postów tego autora: 431

leopard

co, paradoksalnie, moze byc dla Kosciola najlepszym prezentem:)

Odnowienie prawdziwej wiary, starcie jej z represjami panstwa, multimedialne egzekucje na arenach XXI wieku... To moze zadzialac nawet w laickiej Europie Zachodniej :)

autor: MJ, data nadania: 2010-02-04 18:17:23, suma postów tego autora: 1280

...

Tak, bo nie padanie na kolana przed biskupami, nie obcałowywanie ich po rękach i stopach, nieoddawanie miliardów z budżetu na ich zachcianki czy uchwalanie prawa, które bierze pod uwagę dobro różnych grup społecznych - także mniejszości, a nie tylko dominującego Kościoła, to rzeczywiście "straszliwe" represje... W zlaicyzowanej i zdemokratyzowanej Europie - a mam nadzieję, że taka nastanie - Kościół już po prostu nie będzie budzić powszechnego postrachu ani zainteresowania. Nie ma nad czym "rozdzierać szat".

autor: Odyseusz, data nadania: 2010-02-05 16:19:35, suma postów tego autora: 1684

Odyseusz

a ja bede rozdzieral szaty, jak nie bede mogl zalozyc Stowarzyszenia TYLKO dla facetow, jezeli bede mial na to ochote, bo mnie UE oskarzy o dyskryminacje. Jak nie bede mogl dac ogloszenie "zatrudnie pelnosprawna, heteroseksualna kobiete do 25 roku zycia", po mnie pozwie facet, niepelnosprawna i lesbijka. Bede rozdzieral szaty jak kupie taksowke i nie bede mogl odmowic (jak w Anglii) obslugi kogos, kogo nie chce, bo zabiora mi licencje. Jak dowala mi parytety w organizacji- i bede musial na chybcika kooptowac do zarzadu mezczyzn, bo kobiety sa nadreprezentowane. Jak nie bedzie mozna powiedziec dowcipu, bo zaraz 15 grup rownosciowych pozwie mnie do sadu.

I dodam, ze wk...rza mnie rasizm, adeism i seksizm, ale jeszcze bardziej glupota, zamordyzm i rownosciowy autorytaryzm. I tylko dlatego popieram B16 w tym wzgledzie, KK jest jednym z ostatnich duzych bastionow spolecznych, ktory, niestety z durnych pobudek, ale przeciwstawia sie takiej opresji.

A powrot chrzescijan do zrodel to bylby najlepszy prezent dla lewicy, dajac nam kilkusetmilionowa baze spoleczna.

autor: MJ, data nadania: 2010-02-05 17:12:04, suma postów tego autora: 1280

Cyt:

"A powrot chrzescijan do zrodel to bylby najlepszy prezent dla lewicy, dajac nam kilkusetmilionowa baze spoleczna."
No właśnie!

autor: Getzz, data nadania: 2010-02-06 16:09:55, suma postów tego autora: 3554

getzz

zerknij na
www.fundacja-przebudzenie.salon24.pl
i
www.przebudzenie.org.pl - nowe dziecko Stowarzyszenia Lepszy Swiat;) Strona bedzie jeszcze przebudowana graficznie, ale moze cie zainteresuje:)

autor: MJ, data nadania: 2010-02-07 16:15:24, suma postów tego autora: 1280

Dodaj komentarz