Ta demonstracja nie tyle skierowana była do nich, ile do potencjalnych kupców terenu, nasze przesłanie do nich brzmi: "Kupując Rozbrat, kupujesz kłopoty", mamy nadzieję, że sobotnia demonstracja pokazała, że nie rzucamy tych słów na wiatr.
wygospodarowaliśmy przestrzeń mieszkalną dla kilkudziesięciu osób,
--
W budowanych przez dewelopera willach zostanie wygospodarowana przestrzeń mieszkalna dla o wiele większej ilości ludzi. Mówi się tyle o zaspakajaniu potrzeb mieskzaniowych a jak ktoś WRESZCIE chce je zaspokoić to anarchiści stają okoniem.
www.cud2.blogspot.com
Myślę, że takie homogeniczne środowisko społeczne jakie powstanie po zabudowaniu rozbratu może być doskonałą baza dla działań zarówno kulturalnych jak i politycznych
To właśnie mieszkańcy takich willowych osiedli są w większości konsumentami sztuki wysokiej bo to oni kupują obrazy, rzeźby, antyki, nawiedzają opery, galerie, balety klasyczne etc.
Homogenizacja społeczności lokalnej sprzyja artykulacji potrzeb społecznych z względu na jednorodną stratyfikacji społeczna sprzyja formułowaniu wspólnotowych celów.
Nie można zapominać o ekologicznych aspektach tj. ludzie mieszkający w willach mają w większości zadbane ogrody, trzymają rasowe psy i koty, sadzą tuje oraz drzewa przed swoimi domami etc.
Właśnie Radio Z podało, że rozpoczęła się licytacja rozbratu i że na rozbracie mieszka … 20 osób czyli mnie więcej tyle ile w 3 – 4 nowo wybudowanych willach.
www.cud2.blogspot.com
Nie znalazł się nabywca! :-)
Gratulacje jak będę w Poznaniu to wpadne.
Może nawet dam odczyt lub wykład
www.cud2.blogspot.com
Z twoimi reakcyjnymi poglądami, ograniczoną wyobraźnią i totalnym brakiem empatii nikt cie nie dopuści do żadnego odczytu czy wykładu na Rozbrat
"W ciągu kilku ostatnich lat, społecznościom lokalnym udało się zablokować kilka pomysłów z ratusza. W każdym z tych przypadków Rozbrat miał, czasem mniejszy czasem, większy ale zawsze zauważalny udział w przygotowaniu oporu."
Hm. No nie do konca. Pprzyklad z ostatniego kwartalu:
wladze miasta chcialy obciazyc poznanskie organizacje pozarzadowe 30% podatkiem na promocje miasta. Regulacja ta zostala zablokowana przez Lepszy Swiat i wspolpracujace z nami organizacje spoleczne. Ani FA, ani jej satelity nie mialy z tym nic wspolnego.
Chyba, ze takie drobiazgi jak los kilkuset organizacji spolecznych i kulturalnych, ktore mogly pojsc z tobami i WSZYSTKICH spolecznosci lokalnych, w ktorych dzialaja, sie nie liczy do statystyk anarchistycznej rewolucji;) robicie duzo, ale "zawsze" to spooora przesada:)
Ignorować trolla. Przecież widać, że ten człowiek pisze co mu na klawiaturze wyskoczy, jakbyśmy dawali jakiś puchar za największą aktywność na forum.
zyje nadzieja, ze piles do Cud-a, nie do mnie ;)
a jak myślisz :)
Takiego tekściora to ja już już dawno nie czytałam (*_*)
"To właśnie mieszkańcy takich willowych osiedli są w większości KONSUMENTAMI SZTUKI WYSOKIEJ bo to oni kupują obrazy, rzeźby, antyki, NAWIEDZAJĄ OPERY, galerie, balety klasyczne etc"... "mają w większości zadbane ogrody, trzymają rasowe psy i koty, SADZĄ TUJE ORAZ DRZEWA... a to już jest cymesik kabaretowy:
"Homogenizacja społeczności lokalnej sprzyja artykulacji potrzeb społecznych z względu na jednorodną stratyfikacji społeczna sprzyja formułowaniu wspólnotowych celów".
Więcej pokory wobec Cudoka (*_*)
,