jest dla pracowników zwolnić się.
Ja myślę ze najlepsza metodą pozbycia się w ogóle trosk i przeciwności losu jest samobójstwo.
podsumował tutejszy kapitalizm.
Związki się zgodziły na nowe warunki -w czym problem?? na czym polega "szantaż" ze strony Fiata w sprawie inwestycji?
...Fiata jeszcze nie zrozumieli, że ich nie ma, że tzw.lewica już dawno wyrzuciła ich na śmietnik historii i że teraz są jeno snem dogmatycznych marksistów...
I tu się z tobą wyjątkowo zgodzę. W obecnych warunkach (systemie) jest to najlepszym doraźnym rozwiązaniem.
Dlatego więc ważne jest, żeby państwo zapewniało świadczenia dla bezrobotnych na przyzwoitym poziomie, żeby pracownikom stoswanie tego rozwiązania ułatwić.
Pracownicy powinni się zwolnić. Wszyscy. I po prostu uzgodnić między sobą, że nie będą przyjmować ofert pracy poniżej pewnego poziomu zrobków, To byłaby apokalipsa wszystkich wyzyskiwaczy i liberałów.
skrytykował włoskie lewicowe/klasowe ZZ,pochwalił natomiast za uległość i ugodowość Solidarność i polski "ruch" związkowy
I potem dziwić się, że Polaków nie lubią zagranicą.
Ja się tam nie dziwię, bo ich specjalnie też nie lubię. Ale ciekawi mnie kto tam za granicą tak daje się lubić w odróżnieniu, bo mi jakoś nikt nie przychodzi do głowy?