Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wałęsa: "Czas na komunizm XXI wieku"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Wałęsa

a co ty zrobiłeś żeby tą przepaść zmniejszyć bo chyba nie chodzi o twoje urodziny na które zaprosiłeś 600 osób.

autor: ajde, data nadania: 2011-02-25 19:31:30, suma postów tego autora: 291

...

Wałęsa oddaj moje 100 milionów!

autor: Marek, data nadania: 2011-02-25 20:09:38, suma postów tego autora: 1715

Marku

"Moje dziecko, ty zawsze jesteś przy mnie i wszystko moje do ciebie należy. A trzeba się weselić i cieszyć z tego, że ten brat twój był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się"
Łk 15, 32

autor: Lexxx, data nadania: 2011-02-25 20:21:25, suma postów tego autora: 157

.

Pusty śmiech mnie bierze na samo nazwisko "wałęsa". Czytałem kiedyś jakiś wywiad z którymś z jego synów - gość jeszcze głupszy od starego.

autor: Bury, data nadania: 2011-02-25 20:22:17, suma postów tego autora: 5751

Nareszcie coś mądrego powiedział...

ale tylko co do celów, bo co do sposobów dojścia do nich, to już bajał jak zwykle a nawet lepiej niż z owymi 100 mil. Arabowie zrobili jednak swoje. Zmienili Wałęsę! Czy zmienią również innych? Choćby z tego forum? Na pewno tak... Ale przedtem jeszcze wiele krwi popłynie.

autor: steff, data nadania: 2011-02-25 20:26:39, suma postów tego autora: 6626

Powinien dodać coś w rodzaju

bo tak czesto mawiał (a nie mówiłem, wiedziałem itd.) - zawsze byłem komunistą!
No to BB ma już z kim zrobić rewolucję. Chęci, zapał i myśl już były, brakowało nam tylko twarzy rewolucji. Już ją mamy.
Balcerowicz na czele pierwszego w dwudziestoleciu popeerelowskim ruchu społecznego, przy komuniscie Wałęsie wysiada.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-02-25 20:53:00, suma postów tego autora: 6205

XXI wiek będzie wiekiem komunizmu

Dziś jeszcze szokuje - tym bardziej w wykonaniu Wałęsy - przyznanie, że jedyną alternatywą dla ludzkości jest komunizm. Ale coraz więcej ludzi będzie to przyznawać a niegdysiejszy antykomuniści będą się pukać w głowę jak mogli być tak głupi.

autor: mlm, data nadania: 2011-02-26 09:14:15, suma postów tego autora: 4284

Nie

dziwię się, że Wałęsa tęskni za komuną.
Gdzie znalazłby ustrój, w którym bez problemu znajdował zatrudnienie jako elektryk, mimo że (zgodnie z relacją jego kolegi z gdańskich WZZ, Andrzeja Bulca) nie wiedział, co to jest prawo Ohma?
I gdzie - jak potrzebował ekstradochodu poza pensją - pisał raport do wiadomego resortu na koleżków z pracy i już mógł żyć jak jakieś królisko?

autor: ABCD, data nadania: 2011-02-26 10:18:22, suma postów tego autora: 20871

ggguhhiio

Wałęsa komunistą!

autor: konrad, data nadania: 2011-02-26 10:46:33, suma postów tego autora: 69

Hasło na dzis

Walczmy smialo o komunizm 4 L -Lenina,Luksemburg,Liebknechta i Lecha !

www.socjalpatriotyzm.salon24.pl

autor: socjalpatriotyzm, data nadania: 2011-02-26 11:15:47, suma postów tego autora: 85

Walesa

Mnie ten dupek nie nabierze. On boi się o swoją willę na Polanki i konta bankowe. Ma dużo do stracenia w przeciwieństwie do 66% osiedlonych między Bugiem a Odrą. P...y lokalny geniusz. Boi się i ma czego się bać. Unia nie ma pomysłu jak opanować żywioł nielegalnych. Kasa, jaka by nie była, rozpłynie się po Magrebie bez śladu. Witajcie w Europie, demokracja was przytuli. No i znowu CIA zaspało. W Polsce się udało. Na Bliskim Wschodzie nie ma szans, chyba żeby u nich wykuglować drugiego Walese co by im zaprowadził komunizm. Solidarność i Gajowego można im wypożyczyć za ropę.
Taki deal.

autor: morgan, data nadania: 2011-02-26 11:20:26, suma postów tego autora: 83

dlatego poparł

Libertas - partię komunistyczną

autor: moskwa, data nadania: 2011-02-26 11:44:25, suma postów tego autora: 605

Co Wałęsa jeszcze powiedział...

Wałęsa powiedział coś jeszcze, co nie zostało ujęte w notce informacyjnej, a o czym należy wspomnieć:
Otóż Lechu dodał: "ten "specyficzny komunizm", ma być zabezpieczeniem przed "prawdziwym komunizmem". Bo jeśli bogaci nie oddadzą sami, to "ulica im to siłą zabierze"

Typowo pokrętne myślenie Lecha pokazuje, że preferowany przez niego wariant "komunizmu" ma służyć tak naprawdę klasie posiadającej.

autor: Andrzej Kotarski, data nadania: 2011-02-26 14:17:52, suma postów tego autora: 1212

ON chyba całkiem zgłupiał

Starośc nie radosc "otake polske walczyliśmy"nie przepraszam ja tylko reklamowałem telewozory marki otake...

autor: Antyliberał, data nadania: 2011-02-26 14:23:45, suma postów tego autora: 1302

Pożywka dla abecede i osób jego pokroju...

Wałęsa nie dość, ze okazuje się być zwolennikiem "komunizmu", to jeszcze jego współpracownikiem, gdy był "Bolkiem"...

autor: Andrzej Kotarski, data nadania: 2011-02-26 14:25:20, suma postów tego autora: 1212

Oby tak dalej

Mało kto już wierzy, że ludzkość może uratować kapitalizm a sukces komunizmowi wróżą nawet jego najwięksi wrogowie. To dobry znak dla lewicy.

autor: mlm, data nadania: 2011-02-26 14:35:54, suma postów tego autora: 4284

Oj tak,

Bolek się na(współ)pracował!

autor: ABCD, data nadania: 2011-02-26 15:26:08, suma postów tego autora: 20871

...

Może tym razem ktoś inny go sponsoruje? A może po prostu chce zwrócić na siebie uwagę? W każdym razie, etykietki polityczne i ideologiczne to tylko mit, bo przecież nie o to tutaj tym panom i paniom chodzi.

autor: wloczykijas, data nadania: 2011-02-26 16:29:52, suma postów tego autora: 985

A jakieś dwa dni temu widziałem go w "Kropce nad i"

Opowiadał miedzy innymi o grudniu 70 roku i to tak jakby on temu wszstkiemu przewodził. Aż Ojenik zapytała - czy nie ma w panu nic skromności?
Mówił też miedzy innymi, że nigdy nie lubił kapitalizmu. Nie dziwi więc nic i w każdej chwili może powiedzieć - zawsze byłem komunistą.
W pracy Gontarczyka czy kogoś innego z IPN (nie pamietam), kiedyś gdzieś dotyczałem opis udziały Wałęsy w wydarzeniach z 70 roku. Otóż kiedy ten lud roboczy szedł gdzieś tam na komitet, przechodzili koło komendy milicji. Ktos zeznał, że z okna tego budynku wychylił się Wałęsa i do demonstrantów krzyczał coś w rodzaju - nie idźcie tam, bo was tam pobiją! I tyle o Wałęsie i grudniu 70.
Co było dalej? Nie wiem. Może któryś z demonstrantów mógł zapytać - a co ty tam robisz? Na co Wałęsa mógł odpowiedzieć - Wezne tylko pynsje i idem do was.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-02-26 16:59:15, suma postów tego autora: 6205

Cóż, to normalne, że są plusy dodatnie i plusy ujemne w "poglądach" Bolka ;-)

Ten cały komunizm XXXIV wieku, o którym bredzi nasz czołowy analfabeta, to przecież dobrze znany i chwalony szwecjalizm. Jego miłośnikom gratuluję takiego sojusznika :-)))

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2011-02-26 17:04:42, suma postów tego autora: 3566

Wałęsa jeździ po świecie

daje te swoje wykłady, czasami coś w przerwie posłucha, pogada, nikt tam wprawdzie nie zna Balcerowicza, ale ludzie mądrzy i wymowni, nauczy się od nich, jeszcze parę lat i będzie z niego normalny akademicki goszysta, nie gorszy niż Żiżek...

autor: altstettiner, data nadania: 2011-02-26 17:51:01, suma postów tego autora: 1512

Ten "komunizm" bedzie potrzebowac lidera.

"Nie chcem, ale muszem" - reaktywacja.

autor: Stirlitz, data nadania: 2011-02-27 10:09:08, suma postów tego autora: 1578

NO PROSZĘ !!!

Widać, że towarzyszowi Bolkowi sadzi na poddaszu na całego.
Towarzyszowi Kiszczakowi w tym miejscu gratuluje - miał kurcze dobrą szkołę, chociaż już wątpiłem.

autor: dzeus, data nadania: 2011-02-27 10:50:40, suma postów tego autora: 1046

Prokapitalista

wzywa do ustanowienia nowego komunizmu zeby uratowac martwy kapitalizm :)

autor: dyzma_, data nadania: 2011-02-27 13:11:50, suma postów tego autora: 2960

Panie Prezydencie

czy akcja "śniadanie z Prezydentem za 1000 zł" była już wstępem do wyzwolenia globalnego proletariatu?

Bolo obrońca uciśnionych. Dobre sobie.

autor: Gniew_Niebios, data nadania: 2011-02-27 20:04:09, suma postów tego autora: 7

O Jezu !!!

...to wypowiedział agnostyk czytając tekst i komentarze!

autor: Dracul, data nadania: 2011-02-28 16:29:51, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz