ilu Kubańczyków uciekłoby do Guantanamo, gdyby siły zbrojne i policyjne Castro nie blokowały tej bazy?
zapewne sporo, wszak na Kubie gorąco a w Guantanamo darmowe podtapianie serwują.
też porównać zaopatrzenie sklepów w Guantanamo i na Kubie.
półki uginające się od towarów i przyjemne orzeźwienie, większą ilością wody w upalne dni - czego chcieć więcej?
nie warto chcieć Gułagu i kolejek.
Ależ trzeba być naiwnym żeby uwierzyć w liberalną propagandę o tzw. wolnym świecie i prawach człowieka... łamanych przecież przez owe demokratyczne reżimy.
"Na pewno nie warto chcieć Gułagu"
No właśnie, ABCD no właśnie! To czemu usiłujesz zachwalać jak cudnie jest w Guantanamo i jak wszyscy o nim marzą? Wypisz wymaluj jak nana zdrowy tryb życia w koreańskich obozach Kima.
Nie warto wpadać w takie pułapki myślowe. Nie warto.
probuje przebic von Danikena
O matko biedny von Deniken! Czym go próbuje przebić? Długim prętem, dzidą piką, kosą na sztorc? To całe szczęśie, że cienias, bo pewnie dzieki temu von Denikenowi udaje się robić uniki.
Zresztą ma ten von Deniken szczęście w nieszczęściu, że wzbudzajac takie dziwne odruchy w ludziach, iż próbuja go przebić, trafia jednak na samych "cieniasów".
czy media północnokoreańskie jojczą nad polożeniem więźniów w tamtejszych obozach?
Czy strażnicy Kima od czasu do czasu są skazywani?
A może, gdyby nie takie struktury jak bazy amerykańskie, już caly świat byłby podobny do Korei Północnej?
Myślę, że Twoja myśl, że nie warto chcieć gułagów była słuszna.
Nie warto. I tak wiem, że propagandziści kima, podobnie jak propagandziści USa są w stanie wymyślić wiele argumentów dlaczego sa one niezbędne. I jak wielu strasznym z puntu widzenia obu systemów rzeczom są one w stanie zapobiegać. Ale nigdy nie warto. Zastanów się nad tym uczciwie i sam odpowiedz sobie na to pytanie, czy warto. A co mi odpowiesz oficjalnie na forum, to inna sprawa. Ale niezależnie od tego ABCD nie warto chcieć gułagów.
Zadalem pytanie, czy ktos wie jaka idea stala za wysadzeniem w powietrze szpitala i zamordowaniu 60 pacjentow, lekarzy i wizytujacych
Domyslam sie jedynie ze sprawcami byli dawni kolesie Hicksa, ktorych nie udalo sie zlapac i wsadzic do Gitmo.
Byc moze ze gdyby nie jego pech i zlapanie dzisiaj zaczolby pisac ksiazke o wysadzeniu szpitala