Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Afganistan: Amerykanie kontaktują się z talibami

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Ostatni

Mohikanie antyimperializmu sprzedają się bladym twarzom i Wielkiemu Ojcu z WasZyngtonu.

autor: ABCD, data nadania: 2011-06-20 12:36:27, suma postów tego autora: 20871

...

Już tylko Kim nam poZostał.

autor: Marek, data nadania: 2011-06-20 12:58:55, suma postów tego autora: 1715

+

Bezcenne: Obama na kolanach przed mułłą Omarem. :) A tyle się gadało, że z terrorystami się nie pertraktuje.

autor: Angka Leu, data nadania: 2011-06-20 13:19:10, suma postów tego autora: 3102

Marek,

Kim i ChaveZ.

autor: ABCD, data nadania: 2011-06-20 15:21:28, suma postów tego autora: 20871

Angka Leu

Masz racje, nie powinien z nimi negocjowac .
Powinien wyciac w pien

A z tym "na kolanch" to opowiem ci dowcip.
Przez lake idzie sobie zajac. Na swojej drodze spotkal byka
"Hej byku , albo zejdziesz mi z drogi albo sprawie ci takie mordobicie ze popamietasz go do konca zycia"

Byk popatrzyl ironicznie na zajaca, podnosl do gory ogon i walnal na niego wielka kupe

Zajac wynurzajac sie z gory kupy
"tak sie mnie przestraszyl ze az sie zesral"

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-20 17:06:06, suma postów tego autora: 3910

rebel

jak sie tak przestraszyl to po co gada z talibami? z nudow?
czy ze mu pod tylkiem sie gotuje?

autor: pazghul, data nadania: 2011-06-20 23:35:46, suma postów tego autora: 1489

Amerykanie chcą rozmawiać wtedy gdy sił brak

Jeśli tak bardzo chcą rozmów, to tym bardziej nie warto z nimi rozmawiać, bo chcą "rozmawiać" dlatego, że są słabi, a wyzwolenie Afgnanistanu jest coraz bliżej. 10 lat wojennej gehenny ludność Afganistanu przetrwała to warto jeszcze wytrzymać kilka miesięcy i poczekać jak helikoptery z Kabulu bedą ewakuować personel jankeskiej ambasady... i tego Karzaja. Co za dzielny naród ci Afgańczycy!
My pamiętamy do dzis drugą wojnę światową. Czy ktoś myśli, że Afgańczycy tak łatwo zapomną amerykańskim faszystom gwałty, śmierć i zniszczenie trwajace już dwa razy tyle co nasza wojna?!?! To jest naiwny. Pokolenia bedą musiały przeminąć, by Afgańczycy zapomnieli gringo to co im uczynili.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-06-21 00:24:09, suma postów tego autora: 6205

pazghul,

Wyjatkowo prostacki sposob myslenia.
Jezeli ja ci spuszcze lomot a nastepnie zaproponuje ci zawarcie rozejmu to jest to oznaka mojej slabosci?
Wg ciebie powinienem cie tluc dopoki nie zatluke cie na smierc

najpierw krzyczycie Amerykanie won z Afganistanu, a kiedy zaczyna sie to materializowac twierdzicie ze to ze wzgledu na slabosc Amerykanow

To jest wasza lewacka logika

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-21 01:42:23, suma postów tego autora: 3910

mlotek

Znowu pitolisz na swoich skrzypeczkach na ta cienka okupacyjna nute?
PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Wyobraz sobie ze kiedys Amerykanie zrzucili 2 bomby atomowe na Japonie. I zobacz jak ukladaja sie teraz stosunki pomiedzu krajami.
Vietnam wygral wojne z Amerykanami. Sprawdz sobie sam ile razy Premier Vietnamu jezdzil do USA prosic o kontrakty dla vietnamskich sweat shopow

Myslisz ze kazdy ma zawzieta Kargulowska mentalnosc jak ty.
Chlop zywemu nie przepusci

Ps Mam nadzieje ze Kadaffi nigdy nie zaproponuje rozejmu.
Przeciez swiadczyloby to o jego slabosci a ty bys takiego afrontu nie przezyl

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-21 01:58:13, suma postów tego autora: 3910

Reblu

To było kiedyś, kiedy hameryka jeszcze coś znaczyła. Teraz to kolos na glinianych nogach po uszy zadłużony u komunistów z Chin i arabskich szejków. Jak tak dalej pójdzie to czeka cię kolejna emigracja, azbest będziesz zrywał w Beijing.

autor: Stirlitz, data nadania: 2011-06-21 10:05:32, suma postów tego autora: 1578

A p. Karzaj to nie jest marionetka USA?

Ten chłop cieszy się jakimkolwiek autorytetem poza Kabulem czy dopiero niedawno zaczął zgrywać twardo tupiącego nóżką?

autor: worek_chleba, data nadania: 2011-06-21 10:09:21, suma postów tego autora: 6

Azbeściarzu

Cos nie na czasie jestes. Kadafi rozejm to proponuje niemal każdego dnia i też nie dlatego, że czuje sie silny.
A wiesz azbeściarzu, w którym kraju jest najwięcej protestów pod amerykańskimi bazami? No nie wiesz skoro tobie jak każdemu imperialiście wydaje się, że Japończycy mają do USA pretensje, że nie zrzucili im trzech albo jeszcze więcej bomb ;-). Rocznice zaś holokaustu obchodzą jak rocznicę ofiar trzęsienia ziemi. Raz jest tsunami innym razem trzęsienie ziemi, wulkan, a jeszcze innym spada bomba. Ot zjawiska naturalne, o które nie można się gniewać na nikogo ;-)

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-06-21 10:10:06, suma postów tego autora: 6205

worek_chleba

Karzaj nie tylko jest marionetką ale i uzurpatorem. Takim afgańskim Quislingiem.
Już to pisałem ale powtórzę. Nawet na TVN wyswietlili film, w którym podano, że w jakimś okręgu wyborczym liczącym 100 000 uprawnionych do głosowania do wyborów poszło 3 z czego 3 oddało głos na Karzaja i uzyskał on w ten sposób 100% głosów;-). Kogo on więc więcej niz wojska okupacyjne może reprezentować?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-06-21 10:57:50, suma postów tego autora: 6205

ja przypomne jeszcze, że

w 1945 bardzo wielu hitlerowskich dygnitarzy chiało rozmawiać o rozejmie. Prawdopodobnie nie dlatego, że byli słabi ale pragnęli pokoju ;-)))

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-06-21 11:10:42, suma postów tego autora: 6205

Problem forumowego prawactwa

Jedni znaleźli sobie powód, by wyśmiać talibów, inni - by zaatakować Obamę. Oczywiście wszystko z nadzieją, że część błota przyklei się do lewicy, zarówno antyamerykańskiej jak i proobamowej. Jesteście na bakier z logiką.

autor: Pikos, data nadania: 2011-06-21 14:32:07, suma postów tego autora: 876

Stirlitz

Moze i kolos na glinianych nogach ale to zawsze lepsze niz karzel na goownianych kolanach.
Zadarliscie z chinska firma budujaca autostrady to w rewanzu inna chinska firma odstapila od kupna polowy sybolu polskiego hutnictwa , Huty Stalowa Wola
I nie belkocz ze dobrze sie stalo bo dlaczego wogole byl plan sprzedazy.
A
A slyszales ze podpisywaniu ukladu o stacjonowaniu amerykanskich zolnierzy amerykanskich w Polsce?
Wielkie, wyposzczone w bazach afrykanskie amerykany z Alabamy
Co za wspaniala egzotyczna okazja dla waszych corek i moze nie tylko
I spelni sie "modlitwa polaka"
"zeby mu sie corka z czarnym"

Na twoim miejscu tym bym sie martwil a nie tym czy Ameryka padnie za 60 czy 160 lat

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-21 17:19:01, suma postów tego autora: 3910

sierpku

Jezeli myslisz ze Amerykanie pewnego dnia zaladuja wszystkie wojska i wyniosa sie z Afganistanu to jestes wiekszy mlot niz przypuszczas.
Technike uzywania dronow szkolili w jakims celu.
W w dalszym ciagu co jakis czas uslyszysz wiadomosc jak kilka tygodni temu ze na zakonczenie kolacji z jagniecia bylo niespodziewane BUMMMM i biesiadnicy i niedojedzona jagniecina zmieszli sie w hamburger

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-21 17:54:16, suma postów tego autora: 3910

wyjatkowy pospiech :))

"Prezydenccy doradcy mówią, że Obama chce się upewnić, iż planowane wycofywanie wojsk, mające się rozpocząć w przyszłym miesiącu, umożliwi Stanom Zjednoczonym przekazanie Afgańczykom kontroli nad bezpieczeństwem ich kraju do 2014 roku."

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9826478,Media__Obama_wycofa_30_tysiecy_zolnierzy_z_Afganistanu.html

USArmy musi byc wyjatkowo slaba a Obamie musi mu sie bardzo palic pod tylkiem ze tak sie spiesza.
Juz w 2014 roku

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-21 21:26:58, suma postów tego autora: 3910

rebel

u ciebie jest raczej prostacki sposob myslenia :)
kiedy okupant zaczyna rozmawiac to sa 2 wytlumaczenia:
1.jest juz wyczerpany okupacja i chce odpuscic
2.probuje zachowac przynajmniej czesc wplywow w zgode za oddanie wladzy.
nigdy nie rozmawia kiedy jest silny i pewny swojej wladzy.niezrozumialy dla ciebie mechanizm histori.
na marginesie: zeby mi sprawic lomot musisz najpierw mnie zabic nigdy w innej kolejnosci.afganczycy sa blizsi mnie niz ty :)
nie zdziw sie gdy bedziesz siedzial i zarl hamburgera i bedzie buum i rozmazany rebel na scianach.mechanizm polityki.
ps.co do zwiewania z ambasad to ogladalem ostatnio film jak w kairze spieprzal personel twojej ambasady do bunkrow blagajac po drodze egipskich zolnierzy zeby im pozwolili zwiewac a tlum szalal w ambasadzie :)
ps.przyklad japonii akurat idiotyczny.od razu widac ze nie pojmujesz mechaniki histori i polityki tylko prawo dzungli.dlatego nie zdziw sie temu buuum z twoim pozeranym w tym czasie hamburgerem :)
juz europejczycy w latach 60-tych zeszlego wieku pojeli to na przykladzie algierskim.jak zawsze jestescie 50 lat za murzynami :)

autor: pazghul, data nadania: 2011-06-21 21:44:51, suma postów tego autora: 1489

pazghul

Jednego nie mozna ci zarzucic - braku wyjatkowo bujnej fatazji:

"ps.co do zwiewania z ambasad to ogladalem ostatnio film jak w kairze spieprzal personel twojej ambasady do bunkrow blagajac po drodze egipskich zolnierzy zeby im pozwolili zwiewac a tlum szalal w ambasadzie :)"

Oczywiscie bunkier byl na drugim koncu miasta, personel zapychal do niego piechota a ambasada uchraniana byla przez egipskich zolnierzy :))))))))

pazghul, takie bzdety to ty opowiadaj Babuni :))))))

Najwyrazniej nie wiesz ze kazda US Ambasada ochraniana jest przez USMarines i bunkry znajduja sie bezposrednio w ambasadzie

A jezeli chodzi o BUMMMMMM to wlasnie dlatego USArmy odstrzeliwuje talibow i al-quaide w Pakistanie, Afganistanie czy innym Iraqu zebym ja daleko od tego mogl w miare spokojnie zrywac moje azbesty a pozniej obrzerac sie hamburgerami i popijac Coca Cola.
I jak narazie robia to dobrze. Oczywiscie nic nie jest w 100% pewne i jezeli zdarzy sie jakis nieprzewidziany incydent trzeba bedzie zrewidowac dotychczasowe zasady. Np zwiekszyc aktywnosc dronow.
A czy wiesz ze drony w Afganistanie czy Pakistanie sterowane sa z baz w USA?
Tak wiec talibski czy al-quaidowski Shish kebab przygotowywany jest przez "kucharza" siedzacego wygodnie na terytorium USA

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-21 22:54:11, suma postów tego autora: 3910

rebel

hehe do 2014 roku to oni moga siedziec w jednej bazie i kontrolowac brame do niej :)tak jak w iraku dzisiaj.3 bazy i ambasada a za nimi morze nienawisci.jak juz tak datami rzucaja tzn ze gotuje sie pod tylkiem:)

autor: pazghul, data nadania: 2011-06-21 23:07:54, suma postów tego autora: 1489

rebel

czy ja napisalem ze na drugim koncu miasta?egipcjanie nie chcieli ich wpuscic na teren ambasady.twoi marines pierwsi spieprzyli do bunkra(zreszta budowanego przez firme bedaca pod kontrola wywiadu egipskiego,egipcjanie znaja kazdy cm2 owego bunkra lacznie z systemami wentylacyjnymi,elektronicznymi itd...).
chyba kazdy wie ze te bezalogowce sa kierowane z jakiejs tam bazy na terenie usa,zadna wielka tajemnica:)
na terenie iraku nie uzywaja tego.zreszta po co im bombardowac al-kaide ktora sami stworzyli i ktora juz nie istnieje.brygady 1920 zajely sie nia.malowniczo wisieli na latarniach w bakubie,basrze,nadzf itd..
watpie czy za 20 lat tak spokojnie bedziesz zarl to swinstwo.
hehe wielkie sukcesy w walce z terroryzmem.killna pastucha z kozami i oglosza ze to szef jakiejs komorki mitycznej al-kaidy skladajacej sie z jednego serwera bodajze w singapurze 2 webmasterow ,tlumacza(zreszta kiepskiego) i 3 smutnych.

autor: pazghul, data nadania: 2011-06-22 14:00:35, suma postów tego autora: 1489

pazghul

Nasza dyskusja jest troche dziwna poniewaz ty nie otrzymujesz wyslanych moich odpowiedzi

autor: Rebel2, data nadania: 2011-06-22 16:51:07, suma postów tego autora: 3910

widocznie piszesz

na Berdyczów, bo tu się żadna Twoja sensowna odpowiedź nie ukazała... może cenzura? ;-)

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-06-22 18:06:20, suma postów tego autora: 6205

rebel

tez mi dyskusja :) wsadzasz glodne kawalki wziete prosto z broszurek us.army tylko tlumaczysz z obrazkow na slowa.taka bushowska propaganda.dziala moze na farmera z srodkowego zachodu ktory wierzy ze kuba codziennie bombarduje waszyngton ale nie na mnie.ja bylem wielokrotnie w stanach i nic oprocz muzeow z zrabowanymi zabytkami jak i krajobrazow ciekawego tam nie zauwazylem.a szary czlowieczek jest tak oglupialy i bojacy sie reakcji otoczenia ze wsio mysli jak inni bojac sie wychylic z tlumu.chyba ze sie zmienilo od mojego ostatniego pobytu w 2007 na bikeroberfest w daytona.

autor: pazghul, data nadania: 2011-06-23 09:32:48, suma postów tego autora: 1489

Dodaj komentarz