"Katolicka fundamentalistka Joanna Najfeld powiedziała w 2009 roku, że "Nowicka jest na liście płac przemysłu aborcyjnego"Nowicka poczuła się znieslawiona tym klamstwem i podała funamentalistke do sądu.Sąd uniewinnił panią Najfeld, bo stwierdził, że była to wypowiedź o charakterze publicystycznym.Pozostaje pytanie Sumieńciu:Czy sąd stwierdził że "Nowicka jest na liście płac przemysłu aborcyjnego"Ja wiem,że to jest trudne pytanie Sumieńciu,ale poszperaj w tych kodeksach i paragrafach i postaraj się odpowiedziec.-:))
PO nie przyłączy się do "hucpy", bo Tusk ustawił się z Palikotem i kazał swoim posłom/-ankom głosować na Nowicką przy II-im głosowaniu w wyborach na wicemarszałkinię (Niesiołowski np. mówił, że nie będzie wojował z Tuskiem w tej sprawie). Jak mówił sam "Tusk imperator" - potrzebuje głosów Ruchu Palikota przy takich reformach jak połączenie KRUSu z ZUSem, ale jak można przypuszczać również przy reformach podatkowych itp. (?). Niewykluczone, że to element szerszego planu i porozumienia obu panów.
Jedno jest pewne - panta rhei, a to co widzimy na powierzchni niekoniecznie jest tym samym, co pod nią. :'
to ultraprawica:>
różni ich tylko to, że starzy trzymają ze starymi lobbystami, a nowi z nowymi.
Sumienie chyba w Caracas obecnie.
Jeżeli Najfeld to katolicka fundamentalistka to Nowicka jest w takim razie ultra-komunistką. Nie wypowiadajcie się na tematy, o których nie macie pojęcia albo się jest katolikiem albo nie jest nie ma czegoś takiego jak "fundamentalizm" to nie islam.
Chcą bronić swego urzędowania w parafialnej stęchliźnie, co zresztą już potwierdzili gromkim śmiechem po słusznych i ze wszech miar usprawiedliwionych słowach: poniżej pasa. Bo też zarzuty przeciw Nowickiej z tych rejonów pochodziły. Mam jednak satysfakcję, że nie głosowałem. Nie muszę więc za nich wstydzić.
dzień w dzień od paru tygodni? To w takim razie PO i PIS łączy zapewne układ Schetyntrop - Błaszczatow.
"Wyborcza" nap...la, ponieważ wyznaje katolicyzm łagiewnicki (takie lewe skrzydło). Palikot jest trochę na lewo od tej konserwy, ale wciąż pozostaje prawakiem - np. jeśli chodzi o jego program ekonomiczny, w tej kwestii bliżej mu do Korwina.
Fundamentalizm to jak głoszą encyklopedie to rygorystyczne trzymanie się zasad danej religii, ideologii czy doktryny politycznej. Jak więc widzisz Czarku fundamentalizm nie musi mieć nic wspólnego z islamem, może być również katolicki. Mam nadzieję, że czegoś się teraz nauczyłeś. Ja czuję się w tym momencie jak pozytywista uprawiający pracę u podstaw...
fundamentalizm to trzymanie się własnych zasad. Nic w tym obraźliwego nie ma, chyba, że za ideał uznamy posiadanie poglądów pół żartem, pół serio...
Czuję, że ta wspaniała kobieta będzie musiała i chciała poświęcać teraz więcej czasu , niż to warto, na udowodnianie opinii publicznej, że: "Nie jest wielbłądem!", gdyż prawicowo-klerykalne organizacje i środowiska z ich mediami, nie mogąc z nią walczyć merytorycznie i logicznie, będą wymyślały coraz to inne problemy, na każdym kroku jej działania, aby na zasadzie przedłużania spraw i tematów odsunąć ją od ważnych spraw życia publicznego.
Jak wielkim jest zagrożeniem dla "Czarnej Mafii" pokazuje też i to, że wbrew wszelkim obyczajom politycznym, już na samym początku funkcjonowania Pani Marszałek Sejmu, powiązano jej funkcjonowanie polityczne z jej rodziną w funkcjonowaniu społecznym.
........
Pani Wando!
Ci co są "Przeklęci" darem myślenia i spostrzegania są z Panią!
fundamentalizm jest obecny w każdej religii. W katolickiej przejawia się uprzedmiotowianiem kobiet: odbieraniem im zdrowia, a czasem życia w celu przymusowego rozmnożenia wyznawców, oczywiście w imię... miłości bliźniego ;-) i chamskim deptaniem nielicznych ich obrońców/czyń, naturalnie w imię miłosierdzia chrześcijańskiego.
Co nie zaprzecza równoległemu faktowi istnienia w religiach nurtów potrzebnych, a nawet lewicowych, takich jak np w katolicyzmie: Teologia Wyzwolenia w Ameryce Łacińskiej, którą systematycznie niszczył JP2.