czy Palikot to lewica, prawica, kosmita, cyklista czy może jakiś Czukcza?, proponuje przeczytać to: - http://www.rp.pl/artykul/10,764946-Palikot-chce-przejac-lewicowe-dusze.html
I odpowiedzieć sobie na pyatnie, czy te projekty są lewicowe czy nie są? A co tam lewicowe? Przecież społeczeństwo ma to w d... jak się one nazywają... a więc czy te projekty są słuszne i potrzebne czy tez nie... i na tym zakończyć te spory.
Oczywiście co bardziej życiowo i cieleśnie zawiedzone panienki, (czasami obojga płci) cieszy taki substytut,
Ale prawdziwa KOBIETA pragnie zdrowego chłopa!!
Tak samo świat pracy, pragnie Lewicy, a nie Kota Palącego L$D (chciałem napisać $LD , ale nie pasowało do rymu).
chyba się nie da palić:)
Ale ogólnie zgoda, potrzeba prawdziwej lewicy.
"Nie chodzi tu bynajmniej o sekciarskie "egzorcyzmowanie" Palikota, jako odstępcy od kanonu lewicowych idei, ale (o ile oczywiście byłoby to możliwe) wypracowywanie spójnego i postępowego, odpowiadającego także oczekiwaniom lewicy, programu."
Jedni to rzeczywiście robią, a inni produkują 5 tekstów miesięcznie na lewica.pl na temat przedwyborczego programu Palikota, chociaż dawno już po wyborach jest.
Sadze ze z Palikota wyparowal antyklerykalizm. Zaplatal sie w krzyz i plaza. Tymczasem SLD zlozylo kolejne inicjatywy: " Klub Poselski SLD złożył projekt ustawy w sprawie oddzielnego świadectwa z religii, a w najbliższych dniach klub SLD planuje złożyć projekt ustawy dotyczącej likwidacji Funduszu Kościelnego"
http://krzysztofmroz.blog.onet.pl/Klub-Poselski-SLD-zlozyl-proje,2,ID441167418,n
Sierpie i Mlocie czytalem ten artyku w rzepie. Faktycznie t jest interesujacy. Ale jak mnie znasz to wiesz , ze nie ma co sie cieszyc z mojego zainteresowania. Zobaczymy co konkretnie wymysli Ikonowicz. Moze bedzie mozna pozartowac jak z inicjatywa RP w sprawie bimbru. Polecam felieton:"Ruch Palikota i bimber" http://krzysztofmroz.blog.onet.pl/Ruch-Palikota-i-bimber,2,ID440996308,n
autorka czuje niedosyt w szczegolach dot programu RP,czyli woli mydlenie oczu,obiecywanie gruszek na wierzbie jak Platforma punkt piaty przez dziesiaty sto lat temu,likwidacja abonamentu rtv....??czy nie realniej jest przekazac ludziom ogolny zarys i dzialac tu i teraz w miare mozliwosci dostosowujac sie do aktualnych okolicznosci?a tego wypunktowac sie nie da-poczekajmy z krytyka przynajmniej rok
sie Palikot...co robili tyle lat?nie slyszalam zadnych nawolywan do wartosci lewicowych-moze konkurencja sprawi,ze wreszcie lewica bedzie lewica
Miller został przewodniczącym SLD. Palikot powierzy mu też przewodnictwo swoim ruchem. Powstanie nowa lewica, która pokaże, gdzie raki zimują nawet zjednoczonemu POiPiSowi. Walter z Urbanem - to jednak łby!
Nasze głosowania nie są nawet funta kłaków warte. Konwencja SLD weźmie ten fakt pod uwagę. I co wy na to?
Bo gówno mnie obchodzą wszyscy politycy. Ja życzę dobrze nam. Życzę nam byśmy odzyskali nasz kraj i demokrację.
Przy moim przedmiotowym stosunku do tych pasożytów zauważam jednak pozytywne zjawisko jakim staje sie rywalizacja miedzy RP I SLD w udawaniu lewicy. Pozytywne o tyle, że jakąś korzyść może z tego odnieść tez społeczeństwo... dopóki oczywiście tej bandy nie może powywieszać.