"Powstanie warszawskie ciągle budzi emocje. Nie byłoby ich tak wiele, gdyby nie lansowana przez wieki całe idea Gloria victis, czyli celebracja wszelkiej maści klęsk i porażek. Nie ma chyba nigdzie indziej tak napompowanego ego z faktu, że przegrało się wojnę, bitwę, byt. Ten polski patos strasznie mnie razi."
http://lewica.pl/blog/prekiel/28357/
Powstanie warszawskie to wg lewicy to zbrodnia,
Powstania w Gettach to akt heroizmu i desperacji.
Wczoraj w nocy odwiedziłem stacje benzynową Orlen i spotkałem tam mojego kolegę, który był ... uczestnikiem szkolenia tj. w ramach UBIEGANIA się o pracę w firmie Orlen pracował przez miesiąc ZA DARMO !!! w NOCY !!! jako uczestnik szkolenia tj. Orlen tnie koszty zatrudniając na noce ZA DARMO w ramach SZKOLEŃ !!! pracowników !!!
Dla czego o tym nie piszecie?
Temat o żydowskim gecie jak z wyborczej tj. robi dobrze pewnej mniejszości ale nie uderza w kapitalizm.
Mój kolega jeszcze nie jest pracownikiem NA RAZIE JEST UCZESTNIKIEM SZKOLENIA ale już nienawidzi swojego przyszłego pracodawcy.
Reasumując:
Potencjał anty kapitalistyczny w Narodzie jest OGROMNY.
Większość Polaków ma już dość.
Ale wy (celowo z małej litery) zamiast o prawa pracownicze walczycie o ... etacik w wyborczej czy innych lewicowo michnikowych mediach.
Czemu nie poradziles koledze zeby znalazl sobie prace gdzie szklolenie jest platne i w ciagu dnia?