Co za tłumy!!!!! To już więcej (chociaż też mizernie) było na antyputinowskei demonstracji:)
PS Z zachwytem odkryłem w sklepie koło domu izraelskie mandarynki i awokado. Oczywiście kupiłem natychmiast :DDDD
kupić dla Kończyka.
to ciekawe że ci co gardłują na rzecz sankcji wobec Rosji, bezwzględnie popierają agresje Izraela wobec Palestyny
Być może dlatego, że Izrael został zaatakowany przez Hamas i ma prawo do obrony, podobnie jak Ukraina. Wiem że marzą ci się ataki wielkiej palestyńskiej armii (coś jak rosyjskiej?), ale rączki za krótkie...
będzie świętował rocznicę napaści polskich bandytów na Warschau. Czemu napaść bandytów to powód do świętowania? Ano dlatego, że bandyci "rączki mieli za krótkie"...
Choć do zabójstwa izraelskich nastolatków przyznała się mało znana organizacja palestyńska, uważająca ponoć Hamas oraz Al-Fatah za "nazbyt ugodowe".
Kto ma dobrą pamięć i nie jest sterowalny przez prożydowskie agencje informacyjne, bez problemu ułoży sobie "chronologię wydarzeń", do czego zachęcam.
nie wiem jak ci się taka bzdura urodziła - jestem za sankcjami w obu przypadkach
Nie widzę związku? Gdzie Warschau, gdzie Gaza, a gdzie Donieck? No ale procesy skojarzeniowe lewaków zawsze zadziwiają... Ciekawe co by z wami zrobili wasi idole - bandyci z hamasu...
Za dwa dni w Warszawie oficjalne uroczystości w rocznicę awantury separatystów dążących do naruszenia integralności terytorialnej Generalnego Gubernatorstwa.
KONSEKWENTNY LEMING
Nie wprowadzaj "lewaków" w błąd, bo jak wyżej napisałem, to państwo Izrael pierwsze zaatakowało Hamas, burząc ich domy.
jak i Putin zasługują na stryczek.
A kto uważa, że nie ma ludzi, którzy tak uważają, jest idiotą.
ale akurat nie za to, że uchronił Krym przed rządami MFW i pogrobowców UPA.
nie solidaryzuję się ze strefa gazy - solidaryzuję się z ofiarami - żydowscy fanatycy też są ofiarami w tym konflikcie
niom, na krymie to już podobno mleko rzekami płynie i miód z kranów
kible perrierem się spłukują
zdaniem bolusia Putin zasługuje na najgorsze, gdyż nie dał prikazu by Rosja - skądinąd państwo członkowskie MFW - wprowadziła na całego armię na Ukrainę.
Nikyty,
Żydowscy fanatycy też są ofiarami - ofiarami indoktrynacji - w tym konflikcie, ale nie psy wojny z elitarnej brygady Golani. Ci niech giną, mało mnie to przejmuje, nie każdy Izraelczyk, nawet nie wiem jak syjonistyczny, jest taki jak oni.
Obojętność Putina wobec bombardowania cywilów za zachodnią granicą rzeczywiście chluby mu nie przynosi.
nie odwracasz zdarzen przypadkiem?
bolusio kolejny raz - i nie jako jedyny - potwierdza, że opowiada się za inwazją Rosji na Ukrainę. Ma jeszcze czelność ubierać się w antyimperialistyczne piórka - też nie jako jedyny. Żal to nawet komentować, można się porzygać.
Nie bardzo wiem o co ci chodzi, w każdym razie w rzeczywistości, w której żyję, ukraińskie oddziały pacyfikacyjne prowadzą ostrzał artyleryjski cywilów.
Zapewne z wściekłości, że Sewastopol został pozbawiony takich dobrodziejstw "demokracji i praw człowieka" jak palenie ludzi żywcem niczym w Odessie, czy bombardowanie z powietrza, niczym w Doniecku i Ługańsku.
unijni politycy osobiście z tymi bombami latają, daj se siana chłopie
Będzie wołał o interwencję rosyjską, która (jeśli do niej dojdzie) przyniesie dziesiątki, jeśli nie setki tysięcy ofiar wśród przypadkowych cywilów i po której krajobraz w całej Ukrainie, tak wschodniej jak i zachodniej, będzie przypominać krajobraz w Strefie Gazy. Czy nie szukając tak daleko, w Groznym po drugiej wojnie czeczeńskiej.
Akurat inwazja Putina na wschodnią Ukrainę w obecnej sytuacji byłaby rozwiązaniem najbardziej humanitarnym, Donbas to nie jest ojczyzna rusofobów i wejście Rosjan oznaczałaby po prostu koniec walk.
A Czeczenia? Po wyzwoleniu przez Rosjan znów jest piękna. Najlepiej porównać Grozny 2014 z Bagdadem 2014, Trypolisem 2014, Kabulem 2014, Kijowem 2014, etc.
http://podroze.onet.pl/ciekawe/grozny-powstale-z-ruin-zdjecia-wspolczesne-i-archiwalne-sprzed-10-i-prawie-20-lat/t9cgz
Unijni politycy forsują zakaz lotów wojskowych nad Ukrainą, żeby przerwać rzeź cywili.
Byłaby taka rzeź, jak na Krymie.
spowodowała ludobójcza inwazja Adolfa Putlera na Krym?
Jednak uczciwie trzeba przyznać, że interwencja w Donbasie spowodowałaby jakieś ofiary. Mianowicie wyrwanoby trochę chwastów z Prawego Sektora, które ochotniczo tam się wybrały, żeby sobie postrzelać do cywilów. Właśnie dlatego inwazja Putina byłaby "straszna" - nie dałoby się już bezkarnie mordować kacapów.
ukraińcy bronią niepodległości swojego państwa przed separatystami dążącymi do rozbioru go przez rosję
mam dość powtarzania jednego i tego samego i czytania w kółko twoich niezmiennie jednostronnych odpowiedzi
nacjonalistyczny motłoch dokonał zbrojnego przewrotu, obalając prezydenta wybranego demokratycznie głosami głównie mieszkańców Wschodu i Południa. Nic więc dziwnego, że regionów tych taka Ukraina nie interesuje, a spadkobiercy UPA chcą utrzymać te obszary siłą w jej granicach. Aż dziw, że trzeba te oczywistości powtarzać.
czy car popełnił samobójstwo?