a nie mogę doprosić się doprosić nawet o bloga.
Jak mam za tem ufać komu kolwiek ?
a nie szwendać się w podziemiu jak kret.
Miałeś z otwartą przyłbicą kontestować reżim, sabotować go i pracować u podstaw na rzecz Wolnej Kapitalistycznej Ojczyzny.
Te 8 lat to strata czasu. Mogłeś się chociaż podciągnąć z ortografii. Świece za komuny były, w podziemiu jak znalazł, by studiować słowniki.
Ta twoja legenda niespójna cokolwiek. Popracuj nad innym imażem forumowym, może ktoś ci uwierzy i zaufa? Bo to działa w dwie strony. O tym jest zresztą m.in. artykulik.
A bloga załóż na Onecie. Będziesz miał wzięcie jak cholera. Zaufaj mi.
(*_*)
8 lat!? Tyś prawdziwą legendą "Solidarności"! To dłużej niż Bujak i Kulerski, którzy ukrywali się niespełna 5 lat. Blog należy Ci z urzędu na wszystkich portalach, od prawa do lewa. PS A może po prostu nikt Cię nie poszukiwał? ;-)
To odchodzenie elit od przekonań mas zaczęło się już w grudniu 1989 r, kiedy to pięcioma ustawami owe elity przekreśliły nadzieje, jakie masy te wiązały z trzema S, czyli samorządnością, samodzielnością i samofinansowaniem. I proces ten permanentnie się pogłębia, co w sposób oczywisty potwierdziła wczorajsza 6 procentowa frekwencja wyborcza. Czym się to skończy? Może jednak powrotem do owych trzech S? Ukraińskie republiki właśnie w tym kierunku zmierzają!
To ciesz się, że to była stujka a nie stulejka ;-)
Jak celnie zauważył Rebel, kiedyś ludzie wyjeżdża, żeby zarobić a dziś aby spłacić pożyczkę w prowidencie.
"O zaufaniu do władz i instytucji publicznych w zasadzie nie ma już mowy."
kurcze, nie mógłby nas tak putin napaść? wszystko by się zrobiło tak super and cacy
czy moge tylko napisac jak bardzo lubię komentarze hyjdli? wybrałbym się z nią na piwo kiedyś pogadać
Cud za skojarzenia...Twój żarcik o stulejce, w kontekście Twoich poprzednich komentarzy, m.in. dotyczących Rafalali i usług seksualnych, składa się na obraz podstarzałego, niewyżytego erotomana, o niekoniecznie heteroseksualnych preferencjach ;) Bywam dość często w stolicy, ale na piwo chyba będziesz musiał umówić się z kim innym ;)
narodem oszustów i złodziei, niestety. Oszukują wszyscy, na każdym kroku. Wśród m lodych ludzi imponującą nie jest uczciwa praca i stopniowe polepszanie swojego bytu, tylko "szybka kasa" zdobyta w sprzeczny z prawem sposób. 100 lat skandynawskiej okupacji by się przydało tej chorej nacji.
...i pogadać chce.
trzeba zmusić ludzi do chodzenia na wybory - np. grzywna 200 zł skutecznie do tego zachęci większość przebywającą w kraju
po drugie, trzeba w parlamencie zmienić prawo, i poddawać referendum wszystkie kwestie, za którymi podpisało się ponad milion ludzi
jedno zachęci do uczestnictwa i interesowania się sprawami publicznymi, drugie zaś pokaże, że zwykli ludzie mogą mieć na coś wpływ
do tego dodałbym jeszcze - znieść progi wyborcze, ewentualnie wprowadzić tzw. próg naturalny (100/460), co oznacza, że do Sejmu wchodzą wszystkie partie, które otrzymały iloraz 100 procent i 460 miejsc, a więc około 0,217% poparcia
na koniec, zakazałbym prezentowania opinii w mediach, mówiących źle o polityce złej jako takiej i nadmiernym eksponowaniu prywatności i indywidualności
Albo ja nie jestem "z narodu" (skądinąd już dziesiątki razy mi to sugerowano w ten sposób) albo pan łżesz. Inna sprawa, że coś takie jak "naród" to byt wirtualny, wtedy wszelki opinie i generalizacje tracą sens.