Ble, ble ale lewicowo ...
2016-01-03 15:36:54
Bzdury Panowie znad klawiatury
wypielęgnowani lewicowcy
na lewica.pl w komentarzach piszecie.

Jeden z przykładów komentarza ble, ble lewicowego …i niemożności inteligencików realistów z lewica.pl.
Jest to patrzenie na dziś a nie w przyszłość.

*Bezrobociu stop w RP...* jest pustosłowiem, jeśli za tym nie idą konkretne, realne plany i poparcie społeczne.
Podniesienie płac tak jak chce Pan Jacek jest także myśleniem życzeniowym, podobnie jak Stany Zjednoczone Europy (być może z kilkuset tysiącami muzułmanów z Afryki na terenie zamieszkałym przez Polaków:). Na tych kamykach nie zbuduje powodzenia ZL.
I to jest to, co słusznie zauważył RC (Radosław Czarnecki): Zbyt dużo chciejstwa, za mało realizmu.
Pozdrawiam.
autor: Adrem63, data nadania: 2016-01-02 11:48:53, suma postów tego autora: 1520

Panie Adrem63 przypominam Panu wszak jestem marksistą chrześcijańskim
na początku było Słowo

Panie Adrem63 … zapytam też naiwnie hasła Bezrobociu Stop i Podnieść Płace nie znajdą poparcia społecznego w Polsce i UE wśród pracowników pracy najemnej szczególnie tych krajów gdzie bezrobocie wysokie a płace niskie .
Fakt by realizować te hasła czy je planować to trzeba mieć władzę. Czyli o władzę trzeba nam zawalczyć.
Trzeba uświadomić i przekonać Obywateli RP, że tylko Lewica może zagwarantować im realizację hasła Aby Polska rosła w siłę a Ludzie żyli dostatniej.
Prawica widać gołym okiem gwarantuje w RP dobrobyt wybranym elitom i kapitalistom a nam obywatelom różne jałmużny np. 500 zł na …

Eden do nas sam nie przyjdzie o Eden trzeba walczyć…

Walka o hasła Pracy i Chleba to naczelne hasła dawnej Lewicy.
Dzisiejsza Lewica powinna wrócić do tych starych haseł a właściwie do ich nowszej wersji Godnej Pracy i Płacy dla Obywateli UE.
Do diaska...to, kto ma walczyć o miejsca pracy jak nie Lewica.
Czyżby to Prawica czynić będzie?

Wy tu Panowie Inteligenci Lewicowcy od klawiatury dyrdymały piszecie a klasa pracowników najemnych w RP "gore".
Jest ona spychana sukcesywnie do piwnic w niedostatek i często też na bezrobocie.
Marnotrawi się i nie broni miejsc pracy a to one tworzą dobrobyt pracownikom pracy najemnej.
Pis proponuje nam Obywatelom jałmużny po 500 zł na ...

Przykładem marnotrawienia istniejących miejsc pracy jest np. pomysł PIS likwidacji gimnazjów co spowoduje wzrost bezrobocia a odejście od kształcenia 6 latków już wywołuje bezrobocie wśród nauczycieli.
Likwidacja gimnazjów nic nie naprawi a jest to bum dla wydawców nowych podręczników i instrukcji do nich zaś koszty dla Młodzieży i Rodziców.
Naprawa czy poprawa edukacji to: mądre programy, właściwy czas na realizację dobrych programów czyli siatki godzin dobrane do danego przedmiotu, odciążeni od biurokracji dobrzy wykształceni i dobrze opłacani nauczyciele (nauczyciele z zagwarantowanym bezpieczeństwem posiadania pracy gdy dobrze wykonują swe zadania).
Podsumowując naprawa czy poprawa edukacji to mądre inwestycje w Edukację
( konkretne pieniądze mądrze na Edukację wydane) a nie oszczędzanie na Edukacji jak to się dzieje od 26 lat transformacji RP.

Naprawą czy poprawą Edukacji nie będzie likwidacja gimnazjów.
Likwidacja gimnazjów to będzie realizacja hasła wyborczego PIS.

Walka o Stany Zjednoczone Europy to walka o Europę równych prędkości.
Bo jak na razie nowoczesny przemysł i praca są w Niemczech, Francji, Anglii, Luksemburgu, Szwecji, Finlandii a kraje dawnego realnego socjalizmu to …montownie, przemysły przestarzałe bądź materiałochłonne no i np. w RP rolnictwo z niesprawiedliwymi kwotami mlecznymi.
Kraje dawnego bloku wschodniego to obecnie głównie rynek … rynek zbytu dla największych i najsilniejszych członków UE.

Kapitalizm moim zdaniem, w UE sam strzela w stopę utrzymując niskie płace w niektórych krajach UE wprowadzając zjawisko deflacji w tych krajach a szczególnie jest to widoczne w Polsce.
Niskie płace i ich tolerowanie to ewidentne ograniczanie rynku zbytu dla gospodarki RP ale także gospodarek innych członków UE.
Niskie płace w nie których krajach członkowskich UE ograniczają moim zdaniem rozwój gospodarki UE.

poprzedninastępny komentarze