Wałęsa i Ganley, co na to Gazeta Wyborcza?
2009-05-01 18:47:59
Szok! Lech Wałęsa ramie w ramie z partią Libertas, czyli skrajna prawicą, w mediach już kończy sie 1 majowy szum( nawet grillowanie ma sie nijak do nowego sujuszu), powstaje pytanie, czy Lech Wałęsa rzeczywiście popiera Libertas?

Obawiam się, że Lech Wałęsa, który bardziej ceniony jest w mediach niż ma rzeczywiste poparcie w masach, może przegrać przez ten wyczyn z kretesem, powód? Liberalne media, które zawsze stały za nim murem moge szybko się od niego odwrócić.

Czy Lech Wałęsa zamieni sojusz z Gazetą Wyborczą na sojusz z LPR i innymi partiami skrajnej prawicy? Rozszyfrowania byłego prezydenta się nie podejmę, jest to polityk, którego nikt nie potrafi rozszyfrować, ale wcale bym się nie zdziwił, wszak kiedyś wystawił robotników przy okrągłym stole, tak samo może zrobić z Wyborczą. Czy możliwa jest nowa wojna na górze? Adam Michnik kontra Lech Wałęsa, cóż na początku lat 90-tych obaj szczerze się nie znosili, może odżyły stare animozje? Czy kogoś Lech Wałęsa zawiódł? Chyba tylko swoich dawnych towarzyszy typu Mazowiecki czy Michnik. Mnie ten pan już nie zaskoczy!

Lech Wałęsa kocha prawicę, czy to z EPP czy Libertas, choć ostatnio to chyba środowisko SLD stawało częściej w jego obronie niż prawica, piękny jest nasz kraj!

Niech się święci 1 maja!

poprzedninastępny komentarze