Zwi您kowa Alternatywa przyjmuje pierwsze organizacje cz這nkowskie

[2019-07-27 11:14:01]

Zwi您ek Zawodowy Zwi您kowa Alternatywa przyj掖 w swoje szeregi pierwsze organizacje cz這nkowskie.

Pierwsza zak豉dowa organizacja Zwi您kowej Alternatywy powsta豉 ju 28 czerwca w Zak豉dach Mi瘰nych Peklimar dzia豉j帷ych na terenie P這cka i w jego okolicach. Jej przewodnicz帷 zosta豉 Joanna Su趾owska, a wiceprzewodnicz帷ymi s Hanna D瑿owska i Monika Adamska. Zwi您ek zamierza walczy mi璠zy innymi o dodatki sta穎we i podwy磬i cz窷ci sta貫j wynagrodzenia.

Druga organizacja, Wolny Zwi您ek Zawodowy Pracownik闚 Poczty, do陰czy豉 do Zwi您kowej Alternatywy 26 lipca podczas spotkania zarz康u WZZPP ze zwi您kowcami Zwi您kowej Alternatywy, Wojciechem υbodzi雟kim i przewodnicz帷ym Piotrem Szumlewiczem. WZZPP to jeden z najwi瘯szych i najbardziej bojowych zwi您k闚 dzia豉j帷ych na Poczcie Polskiej, a jego przewodnicz帷ym jest Piotr Moniuszko. Zwi您ek walczy mi璠zy innymi o zmniejszenie nier闚no軼i p豉cowych w firmie i wprowadzenie zasady r闚nej p豉cy za t sam prac. Jest te bardzo krytycznie nastawiony do najwi瘯szych zwi您k闚 dzia豉j帷ych na Poczcie, zrzeszonych w OPZZ i w Solidarno軼i, zarzucaj帷 im wchodzenie w niekorzystne dla wi瘯szo軼i pracownik闚 uk豉dy z zarz康em sp馧ki.

Zwi您kowa Alternatywa jest niedawno powsta陰, og鏊nopolsk central zwi您kow, kt鏎a mo瞠 przyjmowa tak osoby fizyczne, jak i zwi您ki zawodowe. Mo瞠 te tworzy nowe zwi您ki zawodowe jako swoje jednostki organizacyjne. Zarz康 zwi您ku jest dwuosobowy i nale篡 do niego Piotr Szumlewicz oraz Monika 疾lazik. Dzia豉cze Zwi您kowej Alternatywy zapowiadaj, 瞠 w najbli窺zych tygodniach do ich organizacji przyst徙i kolejne zwi您ki.

AM

drukuj pole znajomym poprzedni tekst nast瘼ny tekst zobacz komentarze

Czytaj nasze teksty za po鈔ednictwem aplikacji LewicaPL dla Androida:

Solidarni z Ro瘸w! Stop ludob鎩stwu Kurd闚!
Cz瘰tochowa, plac Biega雟kiego
Cz瘰tochowa, 19 pa寮ziernika (sobota), godz. 15.00
Ekologiczna Katastrofa: Wroc豉w – Polska – Europa - 安iat
Wroc豉w, Tajne komplety, ksiegarnio-kawiarnia w Sukienicach, Przej軼ie Garncarskie
24 pa寮ziernika (czwartek), godz. 17.30-19.00
Szukam ksi捫ki
Poszukuj ksi捫ek
"PPS dlaczego si nie uda這" - kupi!!!
Szukam muzyk闚, realizator闚 d德i瘯u do wsp鏊nego projektu.
wsz璠zie
Petycja o opodatkowaniu ksi篹y

Wi璚ej og這sze...

19 pa寮ziernika:

1899 - Urodzi si Miguel Asturias, gwatemalski pisarz, przedstawiciel realizmu magicznego, noblista. Zaanga穎wany politycznie po stronie ruch闚 lewicowych, sprzeciwia si rz康om dyktatorskim i eksploatacji przez wielkie korporacje.

1914 - Urodzi si David Korner, fracuski polityk pochodzenia rumu雟kiego, za這篡ciel i przyw鏚ca trockistowskiej Unii Komunistycznej.

1918 - Urodzi si Louis Althusser, francuski filozof marksistowski, jeden z g堯wnych przedstawicieli marksizmu strukturalistycznego.

1937 - Uchwa陰 Walnego Zjazdu Zwi您ku Lekarzy Pa雟twa Polskiego wprowadzono tzw. paragraf aryjski.

1960 - Rz康 USA na這篡 embargo na Kub.

1983 - Obalono i zamordowano Maurice'a Bishopa, radykalnie lewicowego premiera Grenady.

1986 - Prezydent Mozambiku Samora Machel oraz 33 inne osoby zgin窸y, a 10 zosta這 rannych w katastrofie samolotu w g鏎ach Lebombo w RPA.

1987 - W Warszawie zmar Igor Newerly, polski pisarz i pedagog.