8 października demonstracja pracowników skarbówki pod Ministerstwem Finansów

[2021-10-04 18:10:31]

Pracownicy i funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej postanowili aktywnie upomnieć się o należne im podwyżki! Domagają się natychmiastowej realizacji uchwały modernizacyjnej za rok 2020 i 2021 oraz wzrostu wynagrodzeń i uposażeń od 1 stycznia 2022 o 20%. Propozycja rządu, czyli wzrost funduszu płac o 4,5% oraz przywrócenie funduszu nagród, to ich zdaniem zdecydowanie za mało. Dlatego 8 października o godz. 11.00 związkowcy ze Związkowej Alternatywy w Krajowej Administracji Skarbowej przyjdą pod Ministerstwo Finansów spotkać się z kierownictwem KAS i wręczyć mu swoje postulaty.

Głównym organizatorem demonstracji jest międzyzakładowy związek Związkowej Alternatywy w Krajowej Administracji Skarbowej, ale organizatorzy zapraszają wszystkich pracowników państwowych i samorządowych pod Ministerstwo Finansów, by domagać się wyższych płac, przestrzegania limitów czasu pracy, transparentnych zasad konkursów i awansów, poprawy bezpieczeństwa i higieny pracy.

AM

Polscy Hodżyści
Partia lewicowa na symulatorze politycznym
Discord
Historia Czerwona
Komintern (SH)

12 sierpnia:

1827 - Zmarł William Blake, angielski pisarz, malarz i rysownik. Potępiał rodzący się kapitalizm.

1898 - USA anektowały Republikę Hawajską.

1941 - Prezydium radzieckiej Rady Najwyższej wydało dekret o amnestii dla obywateli polskich więzionych w ZSRR.

1976 - Liban: Chrześcijańskie milicje zdobyły i zniszczyły obóz dla uchodźców Tal al-Zaatar w Bejrucie.