Zwi您kowa Alternatywa przyjmuje pierwsze organizacje cz這nkowskie

[2019-07-27 11:14:01]

Zwi您ek Zawodowy Zwi您kowa Alternatywa przyj掖 w swoje szeregi pierwsze organizacje cz這nkowskie.

Pierwsza zak豉dowa organizacja Zwi您kowej Alternatywy powsta豉 ju 28 czerwca w Zak豉dach Mi瘰nych Peklimar dzia豉j帷ych na terenie P這cka i w jego okolicach. Jej przewodnicz帷 zosta豉 Joanna Su趾owska, a wiceprzewodnicz帷ymi s Hanna D瑿owska i Monika Adamska. Zwi您ek zamierza walczy mi璠zy innymi o dodatki sta穎we i podwy磬i cz窷ci sta貫j wynagrodzenia.

Druga organizacja, Wolny Zwi您ek Zawodowy Pracownik闚 Poczty, do陰czy豉 do Zwi您kowej Alternatywy 26 lipca podczas spotkania zarz康u WZZPP ze zwi您kowcami Zwi您kowej Alternatywy, Wojciechem υbodzi雟kim i przewodnicz帷ym Piotrem Szumlewiczem. WZZPP to jeden z najwi瘯szych i najbardziej bojowych zwi您k闚 dzia豉j帷ych na Poczcie Polskiej, a jego przewodnicz帷ym jest Piotr Moniuszko. Zwi您ek walczy mi璠zy innymi o zmniejszenie nier闚no軼i p豉cowych w firmie i wprowadzenie zasady r闚nej p豉cy za t sam prac. Jest te bardzo krytycznie nastawiony do najwi瘯szych zwi您k闚 dzia豉j帷ych na Poczcie, zrzeszonych w OPZZ i w Solidarno軼i, zarzucaj帷 im wchodzenie w niekorzystne dla wi瘯szo軼i pracownik闚 uk豉dy z zarz康em sp馧ki.

Zwi您kowa Alternatywa jest niedawno powsta陰, og鏊nopolsk central zwi您kow, kt鏎a mo瞠 przyjmowa tak osoby fizyczne, jak i zwi您ki zawodowe. Mo瞠 te tworzy nowe zwi您ki zawodowe jako swoje jednostki organizacyjne. Zarz康 zwi您ku jest dwuosobowy i nale篡 do niego Piotr Szumlewicz oraz Monika 疾lazik. Dzia豉cze Zwi您kowej Alternatywy zapowiadaj, 瞠 w najbli窺zych tygodniach do ich organizacji przyst徙i kolejne zwi您ki.

AM

drukuj pole znajomym poprzedni tekst nast瘼ny tekst zobacz komentarze

Czytaj nasze teksty za po鈔ednictwem aplikacji LewicaPL dla Androida:

Szukam ksi捫ki
Poszukuj ksi捫ek
"PPS dlaczego si nie uda這" - kupi!!!
Szukam muzyk闚, realizator闚 d德i瘯u do wsp鏊nego projektu.
wsz璠zie
Petycja o opodatkowaniu ksi篹y
Zapraszamy do wsp馧pracy
ca造 czas

Wi璚ej og這sze...

5 lipca:

1811 - Kongres zwo豉ny z inicjatywy Sim鏮a Bol癉ara proklamowa w Caracas pe軟 niezawis這嗆 Wenezueli.

1844 - Powstanie tkaczy 郵御kich: w Bielawie 3000 tkaczy wdar這 si na teren zak豉d闚 Christiana Gotloba Dieriga oraz do jego domu. W wyniku interwencji wojska zgin窸o 11 os鏏, a 24 zosta造 ranne.

1862 - Ukaza si pierwszy numer "Ruchu", organu prasowego stronnictwa czerwonych, na 豉mach kt鏎ego nawo造wano m.in. do utworzenia niepodzielonego na klasy narodu polskiego.

1886 - Urodzi si Willem Drees, holenderski polityk Partii Pracy (PvdA), 1948-58 - premier Holandii.

1902 - Za這瞠nie Luksemburskiej Partii Socjaldemokratycznej.

1969 - Zmar Walter Gropius, architekt modernistyczny, za這篡ciel Bauhausu. Dzia豉 w lewicowej Radzie Sztuki Pracowniczej.

1982 - Algieria: W 20. rocznic uzyskania niepodleg這軼i ods這ni皻o w Algierze Pomnik Chwa造 i M璚ze雟twa, zaprojektowany przez polskiego rze嬌iarza Mariana Koniecznego.

2015 - Grecy odrzucili w referendum porozumienie finansowe zaproponowane przez Komisj Europejsk, Europejski Bank Centralny i Mi璠zynarodowy Fundusz Walutowy.